Unesite dašak Pariza u vaš dom. Sastojci Testo 700 gr brašna 2 dcl mleka malo vode 2 jajeta 1 kvasac 1 kašičica šećera 2 kašičice soli
Za premaz 250 grama putera ili margarina (prethodno zamrznut)
Način pripreme U mlakom mleku rastopimo kašičicu šećera i pustimo svež kvasac da nadođe. 15 minuta bi trebalo da bude dovoljno vremena da kvasac odreaguje. Zatim to sipamo u brašno, dodamo jedno celo jaje i belance od drugog. Ja testo
mesim ručno, polako i dovoljno dugo da se sastojci ravnomerno umešaju. Ostavimo tako umešano testo da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi. Kada se testo podiglo, premesimo ga varjačom i istresemo iz posude na radnu ploču, pospemo sa malo brašna radi lakšeg razvijanja. Isečemo ga na 8 jednakih delova. Svaki deo još jednom premesimo rukom, napravimo loptice i ostavimo ih sa strane. Prvu lopticu oklagijom blago razvučemo u kružnicu, debljine par milimetara i preko nje rendamo puter ili margarin, zavisi šta imamo, ukus nije isti, ali ni ne smeta. Preko tako narendanog putera stavljamo sledeću jufkicu testa prethodno također rastanjenu u kružnicu približne veličine. I tako redom, rendamo puter i slažemo "ploče" od testa dok ih na kraju ne poklopimo poslednjom. Ni meni ne ispadnu potpuno jednake, ali im to ne umanjuje ukus ni izgled na kraju. Od tako napravljene gomile naređanih ploča razvijemo polako jednu veliku, skoro da prekrije površinu 60x60 cm. Zatim ih uvijamo polako. Slažemo ih u prethodno
namašćenu tepsiju. Od jednog preostalog žumanca pravimo premaz za kroasane. Pomiješamo žumance, malo vode i soli. Pečemo u prethodno zagrejanoj pečnici (250 stepeni) koju u momentu stavljanja kroasana da se peku smanjimo na 200 stepeni, potrebno je nekih 20 minuta da se ispeku. domacica.com
SAVRŠENI KROASAN!.
Uvijek govorim da nitko ne zna s dizanim tijestom kao moja mlađa seka. Kiflice, gužvare, kroasani... baš joj ide od ruke... Evo njezinog recepta za …Saznaj više
PIROSKE
SASTOJCI: 500 ml mleka1 svezi kvasac1 kasicica secera2 kasicice soli2 zumanca2 belancaoko 800 gr prosejanog brasna tip 400PRIPREMA: Pola litre mlek…Saznaj više
SLANCI SA SIROM.
Fino i zarazno, jer kad ih počnete tamaniti , ne možete stati.
Potrebno:
50 dag margarina
50 dag bijelog kravljeg sira
70 dag pšeničnog brašna
…Saznaj više
PARTY PECIVA SA SIROM
SastojciSvježi kravlji sir 500 gBrašno 800 gMaslac 300 gPrašak za pecivo 2 paketićajaje 1 komSol 2 čajne žliceKim i sezamReceptKoličina sastojaka u …Saznaj više
BOSANSKI SLANCI.
TRADICIONALNI BOSANSKI RECEPT KOJI MORATE PROBATI.
DOMAĆI SLANCI.
SastojciZA SLANCE:Glatko brašno 500 gSvježi kvasac 40 g (1 kocka)Kiselo vrhnje …Saznaj više
SLANO PECIVO.
DORUČAK KOJI ĆE RAZVESELITI LICA VAŠIH MALIŠANA ZNAM TO IZ ISKUSTVA!!!
prefini, kaaaao pamuk su.
SLANI PUŽIĆI.
Sastojciza tijesto400 g brašna1 dl m…Saznaj više
PIROŠKE SA SIROM!
JEDNOM KOLEGICA OVO DONIJELA NA POSAO MI I MRVICE POJELI!
Ovo je recept kolegice sa posla.
SASTOJCI
Tijesto
1 kg brašna za dizana tijesta
1 kom svj…Saznaj više