Recept za ovaj jeftin i izdašan kolač je iz knjige "Jugoslavenski kolači" iz 1987.g.
Sastojci
Tijesto
25 dag brašna
20 dag šećera
4 jaja
2 žlice kakaa
1.5 dl ulja
1.5 dl vode
1 prašak za pecivo
Krema
25 dag šećera u prahu
25 dag margarina
3 dl mlijeka
1 puding od vanilije
Ostalo
1 rebro čokolade za kuhanje
Priprema
Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 st.C.
Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.
Biskvite ispeći na 180 st.C te za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen
maslac sa šećerom u prahu.
Pečeno tijesto izrezati na trake i nadjenuti nadjevom. Isto tako premazati i stranice kolača te posuti naribanom čokoladom. Trake slagati crne preko žutih.
coolinarika.com
Krema
25 dag šećera u prahu
25 dag margarina
3 dl mlijeka
1 puding od vanilije
Ostalo
1 rebro čokolade za kuhanje
Priprema
Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 st.C.
Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.
Biskvite ispeći na 180 st.C te za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen
maslac sa šećerom u prahu.
Pečeno tijesto izrezati na trake i nadjenuti nadjevom. Isto tako premazati i stranice kolača te posuti naribanom čokoladom. Trake slagati crne preko žutih.
coolinarika.com