Lijepe i dekorativne kocke za rođendane, partye.... A kajmak?
Još jedno otkriće u mojoj kuhinji.....
Sastojci
nadjev;
· 200 ml kiseloga vrhnja
· 30 dag kajmaka
· 3 rajčice peršin
· 2 mrkve
· 20 dag tanko rezane šunke
· sol,
· papar,
· ulje
biskvit;
· 7 jaja
· 7 v.ž. brašna
· 1 prašak za pecivo
Priprema
Za koru izmiksamo snijeg od bjelanjaka,dodamo žumanjke,prašak za pecivo,sol i brašno. Pravokutnu posudu obložimo pek papirom i ispečemo biskvit. Možemo na isti način napraviti i roladu...-ja sam biskvit ohladila i prerezala da sam dobila 2 jednaka biskvita. Kora se peče oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Na poslužavnik stavimo prvu koru i premažemo kiselim vrhnjem,pa polovicom kajmaka. Prekrijemo šnitama šunke,šnitama rajčice i ribanom mrkvom.Malo posolimo. Prekrijemo drugom korom
i ponovimo postupak.Po vrhu naribamo mrkvu. Ohladimo. Režemo kocke.Poslužimo kao hladno predjelo.
Posluživanje
Recept je iz časopisa "Hrana i vino"...-u orginalu se pravi rolada.
coolinarika.com
· sol,
· papar,
· ulje
biskvit;
· 7 jaja
· 7 v.ž. brašna
· 1 prašak za pecivo
Priprema
Za koru izmiksamo snijeg od bjelanjaka,dodamo žumanjke,prašak za pecivo,sol i brašno. Pravokutnu posudu obložimo pek papirom i ispečemo biskvit. Možemo na isti način napraviti i roladu...-ja sam biskvit ohladila i prerezala da sam dobila 2 jednaka biskvita. Kora se peče oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Na poslužavnik stavimo prvu koru i premažemo kiselim vrhnjem,pa polovicom kajmaka. Prekrijemo šnitama šunke,šnitama rajčice i ribanom mrkvom.Malo posolimo. Prekrijemo drugom korom
i ponovimo postupak.Po vrhu naribamo mrkvu. Ohladimo. Režemo kocke.Poslužimo kao hladno predjelo.
Posluživanje
Recept je iz časopisa "Hrana i vino"...-u orginalu se pravi rolada.
coolinarika.com