SASTOJCI:
Biskvit
5 jaja
300 g šećera
500 g glatkog brašna
2 žlice kakaa
2 dcl ulja
3 dcl mlijeka
1 vanilin šećer
2 praška za pecivo
Biskvit
5 jaja
300 g šećera
500 g glatkog brašna
2 žlice kakaa
2 dcl ulja
3 dcl mlijeka
1 vanilin šećer
2 praška za pecivo
pstohvat soli
1 limun (korica i sok)
Punjenje
2 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
6 žlica šećera
150 g maslaca
Preljev
1 puding od čokolade
6 dcl mlijeka
3 žlice šećera
100 g maslaca
PRIPREMA
Količina sastojaka je za veliku padelu od pećnice
Za biskvit
Od navedenih sastojaka umutiti biskvitno tijesto i peći oko 20 minuta na 200°C.
Biskvit malo ohladiti i drškom kuhače nagusto napraviti rupe .
Za punjenje skuhati pudinge po uputama na vrećici. Skloniti s vatre i umiješati maslac dok se smjesa
potpuno ne sjedini.
Preliti vrući puding po ohlađenom biskvitu pa ga dobro razmazati tako da popuni sve rupe (ne treba biti pudinga po površini).
Za preljev skuhati puding od čokolade sa šećerom u 6 dcl mlijeka i u vruće umiješati maslac i odmah preliti preko biskvita.
Kolač dobro ohladiti, rezati na kocke i poslužiti.
coolinarika.com
1 limun (korica i sok)
Punjenje
2 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
6 žlica šećera
150 g maslaca
Preljev
1 puding od čokolade
6 dcl mlijeka
3 žlice šećera
100 g maslaca
PRIPREMA
Količina sastojaka je za veliku padelu od pećnice
Za biskvit
Od navedenih sastojaka umutiti biskvitno tijesto i peći oko 20 minuta na 200°C.
Biskvit malo ohladiti i drškom kuhače nagusto napraviti rupe .
Za punjenje skuhati pudinge po uputama na vrećici. Skloniti s vatre i umiješati maslac dok se smjesa
potpuno ne sjedini.
Preliti vrući puding po ohlađenom biskvitu pa ga dobro razmazati tako da popuni sve rupe (ne treba biti pudinga po površini).
Za preljev skuhati puding od čokolade sa šećerom u 6 dcl mlijeka i u vruće umiješati maslac i odmah preliti preko biskvita.
Kolač dobro ohladiti, rezati na kocke i poslužiti.
coolinarika.com