Jedna poslastica da život učini sladjim i boljim.



Za sve ove godine, a i one koje dolaze.

KEKS KOCKE.


Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika Glatkog brašna Podravka
2 kašike čokolade u prahu
150 ml ulja
2 kesice Vanilin šećer Dolcela
1 kesica Prašak za pecivo Docela
150 ml čokoladnog mleka


Fil:
150 g šećera u prahu
300 g mlevenog keksa



400 ml milerama ili kisele pavlake
200 ml slatke pavlake

Za premazivanje:
300 ml slatke pavlake
1 kesica kremfixa
ili
200 g šlaga
300 ml mineralne gazirane vode

Priprema
1.
KORA:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrstu penu. Dodati šećer i vanilin šećer i sve još mutiti da se šećer rastopi.
Dodati žumanca i nežno promešati da se sjedine. Postepeno dodavati ulje uz neprekidno mućenje dok se smesa ne ujednači.
Dodati mešavinu brašna, čokolade u prahu i praška za pecivo i sve dobro sjediniti.
Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, te sipati u nju pripremljenu smesu za koru.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pečenu koru izbockati i preliti čokoladnim mlekom.
2.
FIL:
Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom pa dodati mleveni keks i promešati varjačom.
Slatku pavlaku umutiti 



u čvrst šlag, te je sjediniti sa smesom od keksa i sve dobro promešati.

Ohladjenu koru premazati pripremljenim filom.
Slatku pavlaku ili šlag umutiti i premazati preko fila.

Posluživanje
Kocke napraviti dan ranije, dobro ih ohladiti i poslužiti.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: