Jede vam se tradicionalna bosanska krompiruša?



Isprobajte naš recept. Tajna je u puno luka i bibera.


Pita krompiruša.

Sastojci
600 gr brašna
400 ml vode
2 kašike ulja




6 krompira srednje veličine
2 srednja luka
so, biber, ulje

Način pripreme
Umijesite tijesto od vode, brašna i ulja da bude glatko.
Podijelite ga na dva dijela i ostavite da odstoji nekoliko sati, a može i preko noći.
Krompir oguliti, isjeckati na kockice, a isto uraditi i sa lukom. Dobro začiniti solju i biberom.
Tijesto razvući na stolu i rubom stavljati fil od krompira.
Zamotati i redati u pleh.
Proces ponavljati 



dok ne potrošite tijesto i fil.
Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada pita bude gotova premazati je sa malo ulja ili putera i pokriti krpom nekoliko minuta.
domacica.com