Lagani osvježavajući kolač omiljen je u svim generacijama. Pripremite ga kada očekujete veće društvo i uživajte u zalogajima s okusom naranče, čokolade i omiljenog keksa.
SASTOJCI
• 6 jaja
• 150 g šećera
• 150 g Oštrog brašna
• 100 ml narančina soka
Za žele
• 800 ml soka od naranče
• 80 g šećera
• 1 Maxi puding vanilija
• 230 g Petit Beurre keksa
• 100 ml mlijeka
Za kremu
• 3 Šlag kreme Vanilin
• 370 ml mlijeka
Za glazuru
• 200 g čokolade
• 80 g maslaca
PRIPREMA
Žumanjke i šećer pjenasto umutite električnom miješalicom, a zatim lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjka i brašno.
Izlijte u lim za pečenje (30x41 cm) koju ste prije toga premazali maslacem i posuli brašnom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Ohlađeni biskvit nakapajte sokom naranče.
Prašak za puding izmiješajte sa šećerom i razmutite u malo soka od naranče.
Preostali sok zagrijte i kad zakuha umiješajte pripremljeni puding. Kuhajte nekoliko minuta i vruće izlijte preko biskvita.
Kekse umačite u mlijeko pa ih posložite preko vrućeg pudinga. Ostavite da se ohladi.
U prokuhano hladno mlijeko
uspite sadržaj vrećice Šlag kreme vanilin.
Miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom (3 minute) da dobijete kremu. Kremu nanesite na kolač.
Glazuru pripremite tako da zagrijete maslac do vrenja, maknite s vatre i umiješajte čokoladu natrganu na kockice.
Prelijte pažljivo preko kolača i poravnajte.
coolinarika.com