DOBRO POZNATA POSLASTICA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA.
Sastojci
ZA TESTO
400 g brasna
200 g margarina
50 g kakaoa
2 kasike mleka
1 jaje
1 zumance
100 g secera
ZA SAUM
5 belanaca
20 ml vode
250 g secera
ZA GLAZURU
100 g cokolade za kuvanje
70 ml ulja
Priprema
1.
ZA TESTO
2.
U posudu staviti prosejano brasno,na listice iseceni margarin sobne temperature,100 g secera,1 zumance,1 jaje,mleko i kakao.Umesiti sve ove sastojke u glatko testo,prekriti folijom i ostaviti sat vremena da miruje.Ukoliko vam je previse cvrsto testo,dodajte jos malkice mleka.
3.
Odstojalo testo razvucite na pobrasnjenu radnu povrsinu oklagijom,i casicom ili okruglim modlama vadite krugove precnika 6 cm,debljine oko 5 mm.Postaviti ih na pleh oblozen papirom za pecenje,i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
4.
ZA SAUM
5.
Umutiti 5 belanaca u cvrst sneg,postepeno dodavajuci 125 g secera.Mutiti ih oko 20 minuta(ovo je neophodno da bi saum bio cvrst i da ne bi pao).
6.
Drugu polovinu secera(125 g) uspinovati sa 20 ml vode u gust sirup.Vreli sirup postepeno dodati u belanca,neprekidno
muteci,da bi se dobio cvrst fil.
7.
ZA GLAZURU
8.
Cokoladu i ulje otopiti na laganoj vatri
9.
Spricem za kolace ,sa okruglim sirokim nastavkom nanositi fil u 3 pritiska na testo.Ostaviti u frizider da se stegnu,pa prekriti cokoladnom glazurom ili umakati u istu
10.
Pre sluzenja ih ostavite da odstoje malo u frizideru.Od ove kolicine ispadne oko 30 kolacica.Prefini su!
coolinarika.com