Isprobano dobre, a svi im se obraduju i obožavaju ih. Ovo su najbolji kolači naših baka. Super recept, a lako za napraviti. Isprobajte sami…
Sastojci:
3 jaja
3 male šoljice šećera
3 male šoljice ulja
12 šoljica brašna (ako je tijesto mekše još malo brašna dodajte)
prašak za pecivo
Sastojci za agdu:
9 šoljica šećera
8 šoljica vode
Jaja izmutit viljuškom i dodati šećer, pa još malo izmutit. Dodat i ulje pa izmutiti. Dodati brašno i prašak
za pecivo pa izmješati kašikom.
Ako tijesto ispadne premekano, još malo brašna dodati.
Formirajte hurmašice, slažite ih u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180 °C (neka fino porumene).
Za agdu šećer i vodu dobro umutiti i tako hladnim zaliti tople hurmašice.
Namirnice.ba
prašak za pecivo
Sastojci za agdu:
9 šoljica šećera
8 šoljica vode
Jaja izmutit viljuškom i dodati šećer, pa još malo izmutit. Dodat i ulje pa izmutiti. Dodati brašno i prašak
za pecivo pa izmješati kašikom.
Ako tijesto ispadne premekano, još malo brašna dodati.
Formirajte hurmašice, slažite ih u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180 °C (neka fino porumene).
Za agdu šećer i vodu dobro umutiti i tako hladnim zaliti tople hurmašice.
Namirnice.ba