Dobila sam nedugo prekrasan recept za još krasniju tortu, malo sam si ga preradila, i evo moje rođendanske :-)
SASTOJCI
biskvit
11 bjelanaca + prstohvat soli
180 g šećera
150 g prženih, mljevenih lješnjaka
100 g prženih, mljevenih oraha (ili badema)
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica sode bikarbone
— 200 ml vrućeg mlijeka za natopiti koru
KREMA
11 žumanaca
1 litra mlijeka
2 vrećice pudinga vanilija
2 vrećice pudinga rum-punč
80 g šećera
100 g margarina za kreme
2 dcl slatkog vrhnja
1 paketić instant želatine fix
150 g bijele čokolade
100 g tamne čokolade
za premaz, 3 dcl slatkog vrhnja + šlagfix
PRIPREMA
1.
Izmiksati snijeg od bjelanaca uz sol i šećer, lagano umiješati preostale sastojke i smjesu rasporediti na najveći lim za pečenje obložen pek papirom, peći na
150*C, dok ne dobije lijepu boju.
2.
Vrućeg preliti vrućim mlijekom, ohladiti.
3.
Zamrznuti na pola sata do sat vremena, izvaditi iz zamrzivača, prerezati na 3 iste trake, lagano preokrenuti i pažljivo odvojiti od papira i staviti na stranu (zamrzavanjem će kore kasnije biti još sočnije, a i neće se trgati prilikom skidanja papira).
4.
Skuhati kremu od pudinga, šećera i
žumanaca, u toplu umiješati margarin, ohladiti.
5.
U hladnu umiksati već čvrsto istučeno vrhnje i instant želatinu fix, podijeliti na pola. U jednu polovicu umiješati naribanu bijelu čokoladu, a u drugu polovicu umiješati naribanu tamnu čokoladu.
6.
Filati kore kremama, premazati čvrsto tučenim vrhnjem.
7.
Dobro rashladiti, i….
coolinarika.com
2.
Vrućeg preliti vrućim mlijekom, ohladiti.
3.
Zamrznuti na pola sata do sat vremena, izvaditi iz zamrzivača, prerezati na 3 iste trake, lagano preokrenuti i pažljivo odvojiti od papira i staviti na stranu (zamrzavanjem će kore kasnije biti još sočnije, a i neće se trgati prilikom skidanja papira).
4.
Skuhati kremu od pudinga, šećera i
žumanaca, u toplu umiješati margarin, ohladiti.
5.
U hladnu umiksati već čvrsto istučeno vrhnje i instant želatinu fix, podijeliti na pola. U jednu polovicu umiješati naribanu bijelu čokoladu, a u drugu polovicu umiješati naribanu tamnu čokoladu.
6.
Filati kore kremama, premazati čvrsto tučenim vrhnjem.
7.
Dobro rashladiti, i….
coolinarika.com