DOMAĆE KARAMELE.



Mmmmm...

SAMO 5 SASTOJAKA A PUNO IH DOĐE.


Sastojci
250 g šećera
250 ml slatke pavlake
30 g putera



60 g meda
ekstrakt vanile

Priprema
1.
Kalup veličine 20X20 cm obložiti papirom za pečenje i premazati tankim slojem ulja.
2.
U šerpu staviti šećer, pavlaku, puter, ekstrakt vanile i med. Dobro promešati i zagrevati polako da se šećer rastopi i na tihoj vatri sve sastojke kuvati dok masa ne dobije karamel boju i onako vidno se zgusne.
3.
Sirup odmah sipati na papir i ostaviti da se prohladi. Jos mlaku, ali već stegnutu masu, pažjivo odlepiti od 



papira pa vratiti na papir i nauljenim nožem polako seći na kockice 2×2 cm pa vratiti u frizider da se stegne.
4.
Svaku “bombonicu” staviti u korpicu od papira ili umotati u celofan.
coolinarika.com