CRNA RUŽA PREDIVNOG OKUSA.



KOMBINACIJA MAKA KREME PRHKI KORICA DOSLOVICE SE TOPI U USTIMA.

Sastojci
Za tijesto:
600 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
300 g šećera
1 Prašak za pecivo Docela
1/4 žličice soli
200 ml mlijeka
1 jaje
100 g maslaca

Mak punjenje:
200 g Maka Dolcela
250 g šećera
2 Limun šećera Dolcela
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka


1 Prašak za pecivo Dolcela
100 g maslaca
200 ml mlijeka

Za kremu:
3 Puding vanilin Dolcela
250 g šećera
1 l mlijeka
250 g maslaca

Priprema
1. U veću posudu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, mlijeko, jaje, omekšali maslac i umijesite glatko tijesto.
2. Tijesto pustite da odstoji 10-ak minuta, pa ga podijelite na šest jednakih dijelova.
3. Na pobrašnjenoj podlozi 2 dijela tijesta razvaljajte na veličinu 25x35 cm, stavite ih na papir za pečenje i zasebno pecite na donjoj strani lima za pečenje (30x40 cm). Kore pecite oko 20 minuta na 180° C ili dok ne dobiju lijepu blagozlatnu boju.
4. Pečene kore pustite da se dobro ohlade. Preostala 4 dijela tijesta razvaljajte na veličinu 35x20 cm.
5. Mak sameljite, stavite u posudu pa dodajte šećer, limun šećer, brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, toplo mlijeko i pomoću električne miješalice dobro izmiješajte.
6. Dobivenu smjesu odmah ravnomjerno podijelite po razvaljanom tijestu i pomoću žlice premažite po tijestu. Svaki premazani dio tijesta zarolajte u roladu.
7. Tepsiju (35x20 cm) premažite maslacem, pospite brašnom i u nju položite roladu jednu do druge. Pecite na 170 °C 30-35 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
Pečene rolade izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
8. Na dno tepsije 



(35x20 cm) položite jednu pečenu koru, a po potrebi joj lagano skratite rubove kako bi vam kora pasala na dno.
9. Pudinge pomiješajte sa šećerom, 150 ml hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka stavite na vatru. Kad mlijeko zakuha, dodajte razmućeni puding i kuhajte još 1-2 minute neprekidno miješajući.
10.Maknite s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se u potpunosti ne rastopi.
11.Polovicu pudinga prelijte preko kore u tepsiji, na puding položite pečene rolade, prelijte ostatkom pudinga i poklopite preostalom korom. Pustite da se ohladi i stavite u hladnjak na barem 1-2 sata.
Posluživanje
Izvadite iz kalupa, narežite na šnite i poslužite.
Savjet
Umjesto maka možete upotrijebiti mljevene orahe, bademe ili lješnjake.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • PLAZMA ČOKOLADNI KOLAČPOTREBNO:Za podlogu:150 g Moto keksa (ili bilo kojih drugih keksića spojenih nekom kremicom)150 g Plazma keksa (ili pettit beure)150 g maslacaZa kremu… Saznaj više
  • TRI ČUDA! Možda već postoji takav recept, možda i sličan, ali ja ću napisati recept koji imam. Kolač je super fin, lijep, izdašan, a topi se u ustima kao … Saznaj više
  • EXTRA ČOKOLADNE KOCKE. Čokoladne kocke sa dozom čokolade... Brownies biskvit sa lješnjacima,muss od tamne i mliječne čokolade.Ganaš od čokolade sa brusnicama i lješnjaci… Saznaj više
  • LAMBADA OD BRUSNICA!Malo izmjenjena lambada dobila je sasvim novi obogaćeni okus. SastojciBiskvit4 jaja 15 dkg šećera 1 vanil šećer 15 dkg brašna 1 prašak za pecivo 1/2 … Saznaj više
  • LEDENE KOCKE.PREDIVNOG NEZNOG UKUSA. Jako ukusan kolac sa kojim sam ja bila odusevljena i izgledom i ukusom ...a svi ga volimo tako da je cest gost kod nas u kuc… Saznaj više
  • VEOMA NJEŽAN I UKUSAN KOLAČ SA JABUKAMA Ruska šarlotka od jabuka.Sastojci6 jaja,sobne temperature150 g šećera1 kesica vanilinog šećera ili 1 kašičica vanillla paste200 g brašna2 g praška z… Saznaj više
  • KOLAČ OD JABUKA I KEKSA. NEOPISIVO JEFTIN!jednostavan i brz za pripremu, bez pečenja. Odlična su kombinacija keksa, osvježavajućih jabuka, SASTOJCI450 g Petit Beurre keksa1 kg jabuka6 dcl vode… Saznaj više
  • ŠLJIVE, ČOKOLADA & CO. Odlična sezonska kombinacija šljiva i čokolade. Berba šljiva urodila je, izuzev pekmezom, i ovim finim kolačem; počastite se! Šljive i čokolada su … Saznaj više
  • BRZI LJETNI KOLAČ BRZI LJETNI KOLAČ U SVEGA 20 MINUTA GOTOV Potrebno:20 dag keksa pettit beure1 kutija Dr. Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, vanilija500 ml sl… Saznaj više
  • OVAJ KOLAČ GOTOV JE ZA 5 MINUTA,A NE TREBA VAM NI VAGA.. Crnac. Sastojci 1 čaša(2 dcl) kiseloga vrhnja1 čaša šećera3 jaja1/2 čaše ulja1 čaša glatkoga brašna(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push… Saznaj više