
Ovo morate, ali morate probati… sočno, čokoladno…slasno
Sastojci
Biskvit:
6 žumanjaka
6 žlica šećera
1vanilin šećer
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
6 žlica čokolade u prahu
½ praška za pecivo
6 žlica brašna
6 bjelanjaka
Čokoladni preljev/krema:
4 dcl slatkog vrhnja
25 dkg čokolade za kuhanje
Voćni topping:
10 dkg šećera u prahu
40 dkg malina ili kupina ili voća po želji
1 vrećica preljeva za torte (po želji)
Priprema
Biskvit:
Pjenasto izmiješati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mlijeko, ulje, čokoladu u prahu i brašno s praškom za pecivo. U smjesu lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 stupnjeva. Ostaviti biskvit u kalupu.
Čokoladni preljev/krema
Zagrijati slatko vrhnje na laganoj vatri (ne smije zavrijeti). Dodati mu čokoladu za kuhanje.
Još mlaki biskvit preliti s toplim čokoladnim preljevom. (dio će se upiti u biskvit a dio ostati kao sloj kreme). Na ohlađeni preljev (prije će vam se preljev stisnuti ako stavite tortu u frižider - naravno s
prije ohlađenim preljevom na sobnoj temperaturi) staviti voćni topping.
Voćni topping:
Voće (može i smrznuto) izmiješati sa šećerom i prokuhati tako da se zgusne ali i da voće još ostane cijelo. Pustiti da se prohladi i preliti na čokoladni sloj kreme. Ako želite da je voćni topping čvrst i da ne curi dok se reže dodajte 1 vrećicu preljeva za torte, no tada morate još topli topping preliti preko kreme.
Posluživanje
Ovaj recept dobila sam od gospođe iz naše ljekarne… Srdačno joj zahvaljujem na ovom predivnom desertu.
Ovako sam je ja ukrasila , a za Cool susret u Rijeci izgledala je ovako i drugi pogled
coolinarika.com
4 dcl slatkog vrhnja
25 dkg čokolade za kuhanje
Voćni topping:
10 dkg šećera u prahu
40 dkg malina ili kupina ili voća po želji
1 vrećica preljeva za torte (po želji)
Priprema
Biskvit:
Pjenasto izmiješati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mlijeko, ulje, čokoladu u prahu i brašno s praškom za pecivo. U smjesu lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 stupnjeva. Ostaviti biskvit u kalupu.
Čokoladni preljev/krema
Zagrijati slatko vrhnje na laganoj vatri (ne smije zavrijeti). Dodati mu čokoladu za kuhanje.
Još mlaki biskvit preliti s toplim čokoladnim preljevom. (dio će se upiti u biskvit a dio ostati kao sloj kreme). Na ohlađeni preljev (prije će vam se preljev stisnuti ako stavite tortu u frižider - naravno s
prije ohlađenim preljevom na sobnoj temperaturi) staviti voćni topping.
Voćni topping:
Voće (može i smrznuto) izmiješati sa šećerom i prokuhati tako da se zgusne ali i da voće još ostane cijelo. Pustiti da se prohladi i preliti na čokoladni sloj kreme. Ako želite da je voćni topping čvrst i da ne curi dok se reže dodajte 1 vrećicu preljeva za torte, no tada morate još topli topping preliti preko kreme.
Posluživanje
Ovaj recept dobila sam od gospođe iz naše ljekarne… Srdačno joj zahvaljujem na ovom predivnom desertu.
Ovako sam je ja ukrasila , a za Cool susret u Rijeci izgledala je ovako i drugi pogled
coolinarika.com