ČOKO-NES TORTA.



Nescafe...  Ovo morate probati.


Sastojci
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašik ašećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mleka
5 kašike rum

Za krem:
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca 




3 kašikice instant kafe
150 gr. putera
Za čokoladni preliv:
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake

Priprema
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera. U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem. Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje. Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma. 


Krema:
U 500 ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem 



ne ujednači, na srednjoj temperaturi. Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom. Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi. Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.


Čokoladni preliv:
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • OKOMITA ČOKOLADNO-BIJELA TORTA Torta je fenomenalna...i izgled i ukus. SASTOJCIBISKVIT: 100 g čokolade 120 g margarin 6 jaja 120 g šećera 2 vanilin šećera 150 g brašna 1 prašak … Saznaj više
  • Ledena banana torta. NE PEČE SE! Sastojci – 300 gr mljevenog PLAZMA keksa– 200 gr kokosa– 200 gr šećera u prahu– 2 dcl soka od narandže– 1 l mlijeka– 1 puding od vanilije– 1 pudin… Saznaj više
  • SLADOLEDNA VIENETTA. Sastojci ZA 1. BISKVIT 10 bjelanjaka 10 kasika ravnih secera 10 kasika brasna ZA 2. BISKVIT 5 bjelanjaka 5 kasika secera 5 kasika brasna za natapan… Saznaj više
  • EXPRES-BRZA TORTA Za one koji nemaju mnogo vremena, koja se ne peče. Sastojcipotrebo je1,5l mleka5 pudinga od čokolade1 mlečna čokolada250g margarina250g šećera u pr… Saznaj više
  • UNIVERZALNI BISKVIT! Jos jedan biskvit za tortu,odnosno,njegov osnovni recept..dodavanjem razlicitih sastojaka promijenite ili poboljsajte njegov okus,prilagodite vlas… Saznaj više
  • "PHILADELPHIA" TORTA SastojciKora· 25g rputera · mljevenog keksa(piskote ili neki drugi)Fil· 300gr sirnog namaza · 150 gr secera · 1 kesica vanil secera· 1 konzerva man… Saznaj više
  • ZAGREB TORTA NO.2 Remake starog klasika. Bomba od čokolade, lješnjaka i ruma, totalno po mom guštu! Uz rum sam koristila svoj domaći baileys i čokoladni liker (na … Saznaj više
  • NAPOLITANKA TORTA! BRZO I JEDNOSTAVNO! Ovo je zaista fantastična,kremasta torta koja pre svega jako,jako brzo se pravi a ukus je mmmmmmm… Sastojci KORICA 8 belanaca, 8 kašika šećera, 10 … Saznaj više
  • FERRERO KIDDS ZA 30 MINUTA: BEZ PEČENJA. ....”mmmmmm…ovo ti je ferrero, hrskavo, fino”….mrmljali su odusevljeni gosti.. Tako jednostavno a tako dobro…bez pecenja ” Sastojci:hrskava podloga… Saznaj više
  • TORTA - KREMPITA SA MALINAMA! Lagana torta sa malinama. SastojciPODLOGA:1 list lisnatog testaFIL 1:1/2 l mleka3/4 solje secera4 jaja6 ravnih kasika gustina1 kasicica vanila p… Saznaj više