SASTOJCI
Biskvit
• 5j aja
• 5 velikih žlica šećera
• 1 vrećica vanil šećera
• 3 velike žlice ulja
• 3 velike žlice vode
• 3 velike žlice mlijeka
• 3 velike žlice krušnih mrvica
• 1 vrećica pecilnog praška
• 4 i 1/2 velike žlice brašna
• Prstohvat soli (za bjelanjke)
• 1 vrećica vanil šećera (za bjelanjke)
Krema 1
• 2 vrećice praška za puding od jagode
• 6 dcl mlijeka
• 2 vrećice vanil šećera
• 4 velike žlice šećera
Krema 2
• 2 vrećice Praška za puding od čokolade
• 6 dcl mlijeka
• 100 g čokolade za kuhanje
• 1 vrećica vanil šećera
• 5 velikih žlica šećera
• 2 velike žlice ruma
Karamel
• 5 velikih žlica šećera
Preljev
• 2 vrećice preljeva za kolače (bijelog)
• 4 velike žlice šećera
• 1/2 l vode
Ostalo
• Malo crvene jestive boje
• ruma (za poškropiti biskvit)
PRIPREMA
Biskvit
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka
Žumanjke, vanil šećer i šećer miksati dok ne pobijele
Dodati im ulje, vodu, mlijeko, krušne mrvice te prosijano brašno sa pecilnim praškom
U tu smjesu lagano umiješati čvrsti snijeg bjelanjaka u koji smo dodali prstohvat soli i vanil šećer
Sjedinjenu smjesu staviti u pek papirom obloženu tepsiju
Na smjesi koju smo stavili u tepsiju napraviti crvene točke sa jestivom bojom te peći u prethodno zagrijanoj
pećnici 15 minuta na 180°C
Pečeni biskvit pustiti da se ohladi Pa ga prepoloviti na dvije jednake polovice
Krema 1
Skuhati puding sa šećerom i vanil šećerom na 6 dcl mlijeka
Krema 2
Skuhati puding sa čokoladom za kuhanje, šećerom i vanil šećerom na 6 dcl mlijeka te mu dodati 2 velike žlice ruma
Karamel
Otopiti 5 velikih žlica šećera dok ne dobijemo svjetlo žutu karamelu
Premazati preko prvog, poškropljenog rumom, biskvita
Slaganje kolača
Prva polovica biskvita(poškropimo ga rumom) – Karamel – Krema 1 -Krema 2 – Druga polovica biskvita – Bijeli preljev za kolače
Dobar tek!!!
POSLUZIVANJE
Prije slaganja kolača napravite dobar,čvrsti kalup koji će biti podvučen ispod prvog biskvita kako preljev kojim polijevamo kolač ne bi iscurio…
Dio mog preljeva je iscurio pa sam ga morala hvatati po tacni.Da se isto ne bi desilo i Vama napravite dobar kalup od tvrdog kartona koji obložimo alu ili najlon folijom….
coolinarika.com
• 2 velike žlice ruma
Karamel
• 5 velikih žlica šećera
Preljev
• 2 vrećice preljeva za kolače (bijelog)
• 4 velike žlice šećera
• 1/2 l vode
Ostalo
• Malo crvene jestive boje
• ruma (za poškropiti biskvit)
PRIPREMA
Biskvit
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka
Žumanjke, vanil šećer i šećer miksati dok ne pobijele
Dodati im ulje, vodu, mlijeko, krušne mrvice te prosijano brašno sa pecilnim praškom
U tu smjesu lagano umiješati čvrsti snijeg bjelanjaka u koji smo dodali prstohvat soli i vanil šećer
Sjedinjenu smjesu staviti u pek papirom obloženu tepsiju
Na smjesi koju smo stavili u tepsiju napraviti crvene točke sa jestivom bojom te peći u prethodno zagrijanoj
pećnici 15 minuta na 180°C
Pečeni biskvit pustiti da se ohladi Pa ga prepoloviti na dvije jednake polovice
Krema 1
Skuhati puding sa šećerom i vanil šećerom na 6 dcl mlijeka
Krema 2
Skuhati puding sa čokoladom za kuhanje, šećerom i vanil šećerom na 6 dcl mlijeka te mu dodati 2 velike žlice ruma
Karamel
Otopiti 5 velikih žlica šećera dok ne dobijemo svjetlo žutu karamelu
Premazati preko prvog, poškropljenog rumom, biskvita
Slaganje kolača
Prva polovica biskvita(poškropimo ga rumom) – Karamel – Krema 1 -Krema 2 – Druga polovica biskvita – Bijeli preljev za kolače
Dobar tek!!!
POSLUZIVANJE
Prije slaganja kolača napravite dobar,čvrsti kalup koji će biti podvučen ispod prvog biskvita kako preljev kojim polijevamo kolač ne bi iscurio…
Dio mog preljeva je iscurio pa sam ga morala hvatati po tacni.Da se isto ne bi desilo i Vama napravite dobar kalup od tvrdog kartona koji obložimo alu ili najlon folijom….
coolinarika.com