ČAROBNI OSMIJEH.



SASTOJCI
Biskvit
• 5j aja
• 5 velikih žlica šećera
• 1 vrećica vanil šećera
• 3 velike žlice ulja
• 3 velike žlice vode
• 3 velike žlice mlijeka
• 3 velike žlice krušnih mrvica
• 1 vrećica pecilnog praška
• 4 i 1/2 velike žlice brašna
• Prstohvat soli (za bjelanjke)
• 1 vrećica vanil šećera (za bjelanjke)

Krema 1
• 2 vrećice praška za puding od jagode
• 6 dcl mlijeka
• 2 vrećice vanil šećera
• 4 velike žlice šećera

Krema 2
• 2 vrećice Praška za puding od čokolade
• 6 dcl mlijeka
• 100 g čokolade za kuhanje



• 1 vrećica vanil šećera
• 5 velikih žlica šećera
• 2 velike žlice ruma

Karamel
• 5 velikih žlica šećera

Preljev
• 2 vrećice preljeva za kolače (bijelog)
• 4 velike žlice šećera
• 1/2 l vode

Ostalo
• Malo crvene jestive boje
• ruma (za poškropiti biskvit)

PRIPREMA
Biskvit
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka
Žumanjke, vanil šećer i šećer miksati dok ne pobijele
Dodati im ulje, vodu, mlijeko, krušne mrvice te prosijano brašno sa pecilnim praškom
U tu smjesu lagano umiješati čvrsti snijeg bjelanjaka u koji smo dodali prstohvat soli i vanil šećer
Sjedinjenu smjesu staviti u pek papirom obloženu tepsiju

Na smjesi koju smo stavili u tepsiju napraviti crvene točke sa jestivom bojom te peći u prethodno zagrijanoj 



pećnici 15 minuta na 180°C
Pečeni biskvit pustiti da se ohladi Pa ga prepoloviti na dvije jednake polovice

Krema 1
Skuhati puding sa šećerom i vanil šećerom na 6 dcl mlijeka

Krema 2
Skuhati puding sa čokoladom za kuhanje, šećerom i vanil šećerom na 6 dcl mlijeka te mu dodati 2 velike žlice ruma

Karamel
Otopiti 5 velikih žlica šećera dok ne dobijemo svjetlo žutu karamelu
Premazati preko prvog, poškropljenog rumom, biskvita

Slaganje kolača
Prva polovica biskvita(poškropimo ga rumom) – Karamel – Krema 1 -Krema 2 – Druga polovica biskvita – Bijeli preljev za kolače
Dobar tek!!!

POSLUZIVANJE
Prije slaganja kolača napravite dobar,čvrsti kalup koji će biti podvučen ispod prvog biskvita kako preljev kojim polijevamo kolač ne bi iscurio…
Dio mog preljeva je iscurio pa sam ga morala hvatati po tacni.Da se isto ne bi desilo i Vama napravite dobar kalup od tvrdog kartona koji obložimo alu ili najlon folijom….
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • JEDNOSTAVNA BIJELA ROLADA SA JAGODAMANježan biskvit sa divnom laganom kremicom i komadićima jagoda... Sastojci: Biskvit 8 bjelanjaka 150 g šećera 6 žlica ulja(adsbygoogle… Saznaj više
  • Starinski voćni kolač. Preljev od vrhnja i mješano sitno voće specifičnog kiselkasto-slatkog okusa daju ovom kolaču poseban štih. Sastojci Tijesto: 3 jaja 150 g margari… Saznaj više
  • KEKSIĆI S MARMELADOM I LINOLADOMSASTOJCITijesto1 kg brašna400 g šećera4 jaja od patke2 prašak za pecivo(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 500 g margarina od kajsijeso… Saznaj više
  • CRNKINJA Senzualna, zavodljiva, strastvena…. ah, ta čokolada! Afrodizijak ili ne, uvjerite se sami… I to uz bolju polovicu dobro znanog Crnca ;-) Sas… Saznaj više
  • JADRO KOCKE Isprobajte ovaj odlični recpt za preukusne Jadro kocke. Ukusan kremasti kolač koji će vas odlično zasladiti. SASTOJCI I PRIPREMABISKVIT• 60 dag. br… Saznaj više
  • ITALIJANSKA ŠARLOTA. JEDNOSTAVAN KOLAČ S JABUKAMA. KOJI SE TOPI U USTIMA. Kolač je jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan. Sastojci: – 180 gr pšeničnog brašna – 4-5 kom. jabuka – 130 gr šećera… Saznaj više
  • KOLAČ OD ŠLJIVA!Odmah da kažem da je meni ovo najdraži kolač,ovo je jedan od recepata po kojem ga radim,donja podloga se radi sa sirom,preko su posložene šljive,šljiv… Saznaj više
  • MATILDIN TUNELOVO JE FENOMENALNO BRZINSKA POSLASTICA U TREN OKA.SASTOJCI• 500 g lisnatog tijesta• 500-600 g višanja• ½ l vrhnja za šlag• 1 vanilin šećer.(adsbygoogl… Saznaj više
  • LONDONERI-MALO MERMELADE MALO TRUDA I KOLAČ ZA POLA SATASASTOJCITijesto 10 dkg margarina 20 dkg brašna 3 žumanjka 2 žlice šećera malo soli malo praška za pecivo 1 žlica vrhnja(adsbygoogle = window.adsby… Saznaj više
  • Šamkrem šnite. Pojavljuju se pod raznim nazivima. Jednostavan kolač-šampita na krempiti- i to je to… Sastojci Kore 4 jaja 8 kašika šecera 150 ml ulja 150 ml mlij… Saznaj više