
Lisnata pogaca, predivnog ukusa i vrlo dekorativna, korica hrskava... Verujem da ce se mnogima dopasti. Moji gosti bili su odusevljeni ovom pogacom, i izgledom i ukusom.
Sastojci
1kg brasno
1,5 kocka svezi kvasac
2kasike secera
1kasika soli
5kasike ulja
3-4 jaja
150ml toplog mleka
250ml jogurta
250gr sira za nadev /mozete i vise po zelji/
1 jaje za nadev
200gr margarina za premazivanje kora
1 jaje sa malo mleka za premazivanje pogace
susam i kim za posipanje
Priprema
1.
Umesimo testo od nadoslog kvasca, i ostalih namirnica. Testo podelimo na dva dela, jedan veci, jedan manji deo, kao na slici.
2.
Od veceg dela sucemo pravougaonu koru. Premazemo je margarinom i na pocetku kore stavimo nadev od izmrvljenog sira kome smo dodali jedno jaje.
3.
Nafilovanu koru uvijemo u rolat i secemo ga na trokute kao na slici.
4.
Meni je ispalo 14 trokuta koje sam poregala u tepsii oblozenoj sa pek papirom, kao na slici.
5.
Oba kraja rolata sjedinila sam u jednu ruzu i stavila je u sredini tepsije, kao na slici.
6.
Manji deo testa sucemo u okruglu koru, premazemo je margarinom, secemo na 8 delova, kao na slici. Na svaki deo stavimo fil i uvijemo 8 kiflica.
7.
Kiflice zasecemo / ne od samog kraja/. Od zasecene kiflice uvijamo ruze, kao na slici.
8.
Dobijemo 8 divnih ruza.
9.
Ruze poregamo u tepsii oko srednje ruze, kao na slici.
10.
Gotovu pogacu ostavimo na
toplo da nadoge. Premazemo je umucenim jajetom sa malo mleka.
11.
Krajne delove pospemo susamom a u sredini ruze stavimo kim.
12.
Pogacu pecemo u zagrejanoj rerni prvo na 200stepeni oko 20minuta pa smanjimo na 180stepeno jos 20-25minuta.
13.
Presek pogace, ono sto je ostalo posle rucka...
Posluživanje
Ova pogaca je vrlo dekorativna, krasice vas sto za nadolazece praznike. Pase sa svime sto volite.
coolinarika.com
200gr margarina za premazivanje kora
1 jaje sa malo mleka za premazivanje pogace
susam i kim za posipanje
Priprema
1.
Umesimo testo od nadoslog kvasca, i ostalih namirnica. Testo podelimo na dva dela, jedan veci, jedan manji deo, kao na slici.
2.
Od veceg dela sucemo pravougaonu koru. Premazemo je margarinom i na pocetku kore stavimo nadev od izmrvljenog sira kome smo dodali jedno jaje.
3.
Nafilovanu koru uvijemo u rolat i secemo ga na trokute kao na slici.
4.
Meni je ispalo 14 trokuta koje sam poregala u tepsii oblozenoj sa pek papirom, kao na slici.
5.
Oba kraja rolata sjedinila sam u jednu ruzu i stavila je u sredini tepsije, kao na slici.
6.
Manji deo testa sucemo u okruglu koru, premazemo je margarinom, secemo na 8 delova, kao na slici. Na svaki deo stavimo fil i uvijemo 8 kiflica.
7.
Kiflice zasecemo / ne od samog kraja/. Od zasecene kiflice uvijamo ruze, kao na slici.
8.
Dobijemo 8 divnih ruza.
9.
Ruze poregamo u tepsii oko srednje ruze, kao na slici.
10.
Gotovu pogacu ostavimo na
toplo da nadoge. Premazemo je umucenim jajetom sa malo mleka.
11.
Krajne delove pospemo susamom a u sredini ruze stavimo kim.
12.
Pogacu pecemo u zagrejanoj rerni prvo na 200stepeni oko 20minuta pa smanjimo na 180stepeno jos 20-25minuta.
13.
Presek pogace, ono sto je ostalo posle rucka...
Posluživanje
Ova pogaca je vrlo dekorativna, krasice vas sto za nadolazece praznike. Pase sa svime sto volite.
coolinarika.com