Bijeli ambasador,



Meki biskvit, bavarska krema sa bijelom čokoladom i žele bombonima.


Sastojci
biskvit: 2 jaja L veličine
60 g šećera
100 g bijele kuverture
70 g maslaca
100 g glatkog brašna
1 ipo žličica praška za pecivo
2 žlice soka od naranče+ribana korica 1 naranče
1 žličica vanilija ekstrakta
prstohvat soli


krema: 300 ml mlijeka
100 g bijele kuverture
35 g gustina
2 žumanjka
60 ml vrhnja za šlag



1 žlica šećera
2 žlice soka od limuna
100 g sjeckanih žele bombona

za premaz: đem od marelica

za dekoraciju 100 ml vrhnja za šlag
ribana bijela čokolada
Priprema
1.

Prvo rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri.

Koristite bijelu kuverturu koja je pogodna za topljenje.

Jaja + šećer miksajte na najvišoj brzini oko 10-12 minuta.

U smjesu čokolade dodajte arome.

Dodajte oko 6-7 žlica smjese tučenih jaja i pomiješajte.

Prosijte brašno + prašak za pecivo i sol,promiksajte.

Dodajte ostatak tučenih jaja i povežite smjesu špatulom da ostane prozračna.

Pecite na 170C-30 min. ili na 180C-20 min.

Kalup je četvrtasti 27x24x4cm.

Ohladite na sobnoj temperaturi,odstranite dok je još topli biskvit koricu koja se napravi na vrhu.

Marmeladu od marelice razrijedite sa vodom,dobro pomiješajte da dobijete jednoličnu smjesu,pa premažite biskvit.
2.

Za kremu stavite na laganu vatru kuhati 250 ml mlijeka sa šećerom.

U preostalih 50 ml mlijeka 



razmutite žumanjke i gustin.

Miješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne kao puding.

U vruće nalomite na kockice bijelu čokoladu i miješajte dok se u potpunosti čokolada na otopi.

Ohladite na mlako pa preselite u hladnjak da se dobro ohladi.

Hladnu kremu promiksajte i dodajte dvije žlice soka od limuna.

Polako ulijevajte vrhnje za šlag u kremu i miksajte dok se ne dobije jednolična krema.

Samo par minuta dok se u biti šlag ne poveže sa kremom.

U dobivenu kremu umiješajte sjeckane žele bombone.

Ja sam ih kombinirala sa limunatom(sjackanom kandiranom koricom limuna).

Premažite preko biskvita.

Stavite kratko na hlađenje.

Oko 15 minuta.
3.

Istucite vrhnje za šlag i premažie po kolaču.

Ukrasite ribanom bijelom čokoladom.
coolinarika.com