NAJMEKŠE KROFNE



Mekane i rumene. Jednostavno savršene.


Sastojci
70 dkg brašna
2 jaja
2 žlice ulja
suhi kvasac

1 velika žlica rakije


1/2 l mlijeka
1/2 dl vode
2 žlice šećera
1/2 žlice soli

Lino lada nougat

Priprema
Od navedenih sastojaka zamjesite meko tijesto koje ostavite na toplom mjestu da se udvostruči.
Na pobrašnjenu dasku istresite uzašlo tijesto, rastanjite ga na debljinu 0,5 cm te okruglom modlom vadite krugove. Ako nemate modlu poslužite se čašom. Izrezane krugove ostavite na toplom mjestu barem 15-ak minuta te svaki krug pecite u dubljoj posudi na toplom 



ulju ili masti s obje strane. Pržene krfne izvadite na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Špricu za ukrašavanje kolača napunite ugrijanom lino ladom, vrh ubodite u krofnu te ju nadjenite.



Posluživanje
Odozgo posipajte šećerom u prahu.
coolinarika.com