Hurmašice.
Sastojci
250 gr putera
1 puna kašika milerama
1 jaje
1 kašika šećera
brašno po potrebi
½ praška za pecivo
Agda
600 gr šećera
450 ml vode
par kapi limuna
Način pripreme
Puter sobne temperature dobro umutite sa šećerom.
Dodajte jaje i mileram i umutite.
Dodajte brašno i prašak za pecivo pa mutite dok se smjesa ne počne odvajati od posude.
Rukama oblikujte hurmašice i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
Šećer otopite u vodi i
kuhajte 15-ak minuta dok se ne zgusne.
Dodajte limun pa prelijte tople hurmašice ključalom agdom.
domacica.com
par kapi limuna
Način pripreme
Puter sobne temperature dobro umutite sa šećerom.
Dodajte jaje i mileram i umutite.
Dodajte brašno i prašak za pecivo pa mutite dok se smjesa ne počne odvajati od posude.
Rukama oblikujte hurmašice i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
Šećer otopite u vodi i
kuhajte 15-ak minuta dok se ne zgusne.
Dodajte limun pa prelijte tople hurmašice ključalom agdom.
domacica.com