Fino i pikantno za gurmane!
SPREMITE IH NA OVAJ NAČIN I SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT.
Sastojci
1,5 kg krmenadli odvojenih od kosti
teglica od 350 gr ajvara
250 gr feta sira
400-500 gr fine testenine
malo brasna
suvi zacini vegeta
malo so
malo biber
jedna saka bosiljka
1 -2 glavice crnog luka
Priprema
1.
Krmenadle odvojiti od kosti, istuci tuckom za meso, posoliti, zaciniti vegetom i biberom i blago uvaljati u brasno. Visak brasna otresti.
2.
Na vrelom ulju prziti krmenadle sa jedne i sa druge strane kratko, samo toliko da malo porumene i odloziti sa strane.
3.
Na tom istom ulju proprziti sitno seckan crni luk, vratiti krmenadle i sipati vode da ih prekrije. Jako malo posoliti (feta sir je dosta slan) i dodati bibera. Poklopiti i krckati dok ne omeknu. Sipati ajvar, rastresti posudu da se ajvar rastvori i kuvati jos 5 minuta.
Zatim dodati usitnjeni feta sir i kad se istopi dodati dosta naseckanog bosiljka.
4.
Ako volite ljuto onda koristite ljuti ajvar.
5.
Posluzite uz neku finu testeninu. Prijatno!
coolinarika.com
1,5 kg krmenadli odvojenih od kosti
teglica od 350 gr ajvara
250 gr feta sira
400-500 gr fine testenine
malo brasna
suvi zacini vegeta
malo so
malo biber
jedna saka bosiljka
1 -2 glavice crnog luka
Priprema
1.
Krmenadle odvojiti od kosti, istuci tuckom za meso, posoliti, zaciniti vegetom i biberom i blago uvaljati u brasno. Visak brasna otresti.
2.
Na vrelom ulju prziti krmenadle sa jedne i sa druge strane kratko, samo toliko da malo porumene i odloziti sa strane.
3.
Na tom istom ulju proprziti sitno seckan crni luk, vratiti krmenadle i sipati vode da ih prekrije. Jako malo posoliti (feta sir je dosta slan) i dodati bibera. Poklopiti i krckati dok ne omeknu. Sipati ajvar, rastresti posudu da se ajvar rastvori i kuvati jos 5 minuta.
Zatim dodati usitnjeni feta sir i kad se istopi dodati dosta naseckanog bosiljka.
4.
Ako volite ljuto onda koristite ljuti ajvar.
5.
Posluzite uz neku finu testeninu. Prijatno!
coolinarika.com