Nisam mogla verovati da se bez brašna može ispeći kolač
SASTOJCI
6 jaja
5 kaš šećera
3 kaš kakao-što crnji -to bolji
1/2 kaf.kašičice sode bikarbone
krem
250gr maslaca/margarina
1 kes. vanilin šećer
2-3 sup kaš kakao
6 sup. kaš. šećer u prahu
3 sup.kaš. oštrog brašna
200 mil mlek
1 žumance
čokoladna glazura
100gr tamne -gorke čokolade
100mil slatke pavlake
PRIPREMA
Napraviti čvrst sneg od belanaca sa postepenim dodavanjem šećera,žumanaca ,kakaa i SODE BIKARBONE
Sipati testo -OBAVEZNO-na pleh sa papirom za pečenje.
Pećií na jačoj vatri -oko 220 °C 5-7 min.Proverite ,površina mora da bude suva ,pečena .Testo je tanko nakon pečenja.Izvadite pleh iz rerne i ostavite da se rolat ohladi.Nemojte ga savijati.
Krema
Staviti mleko da se kuva .Umutiti žumance , vanilin šećer, 4 kaš.prah šećer,3 kaš oštrog brašna i sipati postepeno vruće mleko i skuvati gustu kremu.Ohladiti je na sobnu temperaturu i dodati maslac -sobne temperature umućen sa 2 kaš prah šećera..Dobijenu kremu podeliti na dva dela i u jednu dodati 2-3 kaš kakao.Prosejte ga da ne bi bilo grudvica.
Na pečen rolat koji ste pažljivo odvojili od papira .To ide vrlo lako ali ipak budite pažljivi jer je testo tanko.
Nanesite prvi sloj,beli .Preko njega
nanesite drugi tamni sloj i uvijte rolat .
Čokoladna glazura
Otopite tamnu čokoladu ,dodajte slatku ,tečnu pavlaku i dobro promešajte da ne bude grudvica .Ako vam se čini gusta ,slobodno sipaje pavlaku .na kraju dodajte jednu kašiku ulja .Opet dobro promešajte i premažite preko rolata .Ostavite da se stegne i dobro ohladi.
Poslužite svojim dragim gostima i -čekajte reakciju.
coolinarika.com