UKUSNI RUČAK ZA POLA SATA. ZAPEČENI SIR!


Ovaj zapečeni sir (ili Topeno sirenje kako ga mi u Makedoniji zovemo) idealno ide uz pivo ili belo vino i lepo društvo.........


Sastojci
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)



200 gr. šampinjone
kečap
origano

Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka

Priprema
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
Nad bešamela stavite 



šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.

Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
coolinarika.com