Jedan od boljih recepata za ovu pitu! Najbolji dojam ostavlja uz salatu od proljetnog mladog luka, a ja sam poslužila uz luk sa uljem i vegetom kiselom salatom i jogurtom. Kako ko voli neka izvoli.
SASTOJCI
Glavni sastojci
500 gr kora za pite( oko 10 listova)
Glavni sastojci
500 gr kora za pite( oko 10 listova)
NADJEV
500 gr mljevene junetine
2 kom luka
1 šaka peršinovog lista
nešto soli i papra
1 dl ulja
PRELIV
2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
4 kom jaja
malo soli
PRIPREMA
1.
Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu.
2.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
3.
Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom
4.
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev
5.
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
6.
Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
7.
Ostaviti oko 15
minuta da se preliv upije u proreze.
8.
Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Reš pečeno ponovo narezati.
coolinarika.com
2 dl mineralne vode
4 kom jaja
malo soli
PRIPREMA
1.
Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu.
2.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
3.
Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom
4.
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev
5.
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
6.
Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
7.
Ostaviti oko 15
minuta da se preliv upije u proreze.
8.
Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Reš pečeno ponovo narezati.
coolinarika.com