Još jedan recept za pokladnice, a ja ga uvijek pravim ovako i pričinjava mi veliku radost kako brzo nestanu.
SASTOJCI
Za tijesto
2 kom jaja
4 žlice šećera
1/2 kavene žličice soli
2 šalice za crnu kavu ulja (ukupno 1,2 dcl odnosno 1 šalica je 0.6 dcl)
1 kesica suhog kvasca
1 limun ribana kora
1/2 l mlijeka
oko 1 kg glatkoga brašna tip 550
PRIPREMA
Mikserom umutiti jaja sa šećerom i soli. Uz stalno miksanje dodati ulje, zatim kvasac, ribanu koru limuna, te na kraju mlako mlijeko. Umiješati brašno a kada bude malo gušće staviti spiralne nastavke na mikser i dobro izjednačiti. Ostaviti dizati dok se ne udvostruči.
Sada tijesto istresti na brašnjavu podlogu (ne treba ga mijesiti), razvući ga oklagijom (valjkom) na debljinu oko 5 mm. Vaditi oblikom krugove i na polovicu
staviti marmeladu.
Preklopiti praznim krugom, prstima okolo dobro stisnuti i malo razvući te opet istim oblikom izrezati pravilan krug
Ostaviti odamarati dok se svo tijesto ne izreže.
(Od tijesta koje ostaje između
krugova ponovim ovaj postupak od početka tako da na kraju imam sve iste pokladnice)
Pržiti u ulju kao i inače ( gornju stranu stavljati u ulje, poklopiti 1-2 min.) otklopiti te okrenuti na drugu stranu)
Pečene vaditi na kuhinjski papir, posipati ih šećerom po želji i služiti.
coolinarika.com
Preklopiti praznim krugom, prstima okolo dobro stisnuti i malo razvući te opet istim oblikom izrezati pravilan krug
Ostaviti odamarati dok se svo tijesto ne izreže.
(Od tijesta koje ostaje između
krugova ponovim ovaj postupak od početka tako da na kraju imam sve iste pokladnice)
Pržiti u ulju kao i inače ( gornju stranu stavljati u ulje, poklopiti 1-2 min.) otklopiti te okrenuti na drugu stranu)
Pečene vaditi na kuhinjski papir, posipati ih šećerom po želji i služiti.
coolinarika.com