PLOŠKE ZEBRA


Razigrane poput zebre, ove crno-bijele ploške razveselit će djecu ako im ih poslužite kao međuobrok uz čašu mlijeka. A i veliki se neće buniti ako ih nakon obiteljskog ručka ponudite s finim biskvitom nadjevenim džemom od marelice.

SASTOJCI
Za biskvit
• 10 jaja
• 240 g šećera
• 300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
• 80 g čokolade

Za nadjev
• 250 g Džema marelica Podravka By Podravka


• 300 ml narančina soka

Za čokoladnu glazuru
• 200 g čokolade za kuhanje
• 100 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte.
Postupno dodavajte brašno uz neprestano miješanje.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
Polovici smjese dodajte rastopljenu čokoladu.
Svaki dio ispecite posebno u namašćenom i pobrašnjenom limu (vel. 28×38 cm).
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
Pečene biskvite ohladite, razrežite po dužini na tri dijela tako da dobijete šest listova.
Listove poškropite narančinim sokom i premažite džemom od marelica.
Slažite naizmjenično žute i tamne listove.
Kolač opteretite nekoliko sati,



 kako bi listovi biskvita dobro prianjali.
Tako pripremljenom kolaču premažite gornji list džemom od marelica i prelijte čokoladnom glazurom.

Na pari otopite razlomljenu čokoladu.
Otopljenoj čokoladi dodajte kipuće slatko vrhnje, izvadite iz vodene kupelji i nastavite miješati dok masa ne postane jednolična i glatka.
coolinarika.com