Piramida po mom. Brzinski napravljena piramida i iznenađujuće postojana.


Sastojci:

2 x 275 gr svježeg lisnatog tijesta (ja ga kupujem u Lidlu)
450 gr smrznutih višanja (nisam imala kompot, ali i ove su se pokazale sasvim OK)
2 velike žlice šećera
2 vrećice vanilin šećera
1 štapić vanilije
7 dcl mlijeka
1 žumanjak




2 vrećice pudinga od vanilije
10 dkg šećera
1 velika žlica gustina
10 dkg maslaca
300 ml vrhnja za šlag (i šećera u pahu po potrebi)

Priprema:
Tijesto izreži na 10 jednakih trakica i po njemu rasporedi višnje pomiješane sa 2 žlice šećera i 2 vanilin šećera.
Krajeve tijesta spoji iznad višanja da dobiješ rolice.
Poslaži na pleh prekriven pek-papirom i peci cca 10-tak minuta na 180C dok lagano ne porumene.Pečene rolice dobro ohladi, pa tek onda vadi iz pleha.
Za kremu stavi 1/2 litre mlijeka da zakuha zajedno sa štapićem vanilije.

U preostala 2 dcl mlijeka umiješaj 1 žumanjak, 2 pudinga od vanilije, 10 dkg šećera i jednu punu žlicu gustina, te dodaj u kipuće mlijeko (iz kojega prethodno izvadi štapić vanilije).Kuhaj na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Kremu ohladi uz miješanje da se ne stvori korica, a zatim ju dodaj u 10 dkg dobro izrađenog maslaca.
Na pladanj složi 4 rolice s višnjama i premaži ih kremom, zatim na kremu 



slijedeće tri rolice koje nanovo premaži kremom, pa dvije i opet krema i na kraju posljednju rolicu koju također premažeš kremom, a s malo kreme zagladi cijeli kolač izvana.
Na gotov kolač namaži tučeno slatko vrhnje i po vlastitoj želji ukrasi. Ostavi da se dobro ohladi u frižideru, ali može se konzumirati već 2-3 sata nakon pripreme.
Nisam imala kompot već samo smrznute višnje, pa ako i vi pokušate tako nemojte se zabrinuti radi soka koji se pojavi prilikom pečenja, kada se rolice ohlade i sok se “stisne”, a to da tijestu jedan poseban okus…jedino pazite da vam se rolice ne prepeku (što se meni ovaj puta dogodilo pa ne izgleda baš najljepše).
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • KRALJEVSKI KOLAČ Opravdano nosi ovaj naziv i više od toga je :D SastojciBiskvit· 8bjelanjaka· 1jaje· 170 gšećera· 130 g… Saznaj više
  • KOKOS STANGLE! Za sve koji jako vole kokos :) SastojciZa koru:· 6 belanaca· 1 čaša od kiselog mlekasecera · 3 kasikeulja· 100 gkokosa· 3 kasikebrasna Za I fi… Saznaj više
  • KOLAC SA BANANAMA I KARAMELOM Jako ukusan kolac sa posebnim ukusom SASTOJCI:Kora:4 jajeta4 kasike šećera1 dl. ulja10 g. cimeta1 banana1 prašak za pecivo1 šolja (oko 250… Saznaj više
  • ODLIČAN KOLAČ! Naziv kolača je, apsolutno, opravdan! SastojciBiskvit:· 6 bjelanca· 200 gšećera· 150 mlulja· 6 kašikabrašn… Saznaj više
  • POPODNEVNI KOLAČ. ZA NJEGA VAM TREBA 20 MIN! Recept iz prošlog veka :) iz nekog časopisa. Naziv mu potpuno odgovara jer savršeno ide uz popodnevnu kafu ili čaj Sastojci· 3jaja· … Saznaj više
  • PLUM BOOM Brzinski kolač sa šljivama! SASTOJCI:Fil sa šljivama:• oko 500 g šljiva• 4 žlice šećera• 4 žlice džema od šljiva• 4 žlice pšeničnog griza•… Saznaj više
  • DŽEMI LADY Dama u čokoladnom i džemastom ruhu okusa… tako jednostavna, a tako dobra! SASTOJCI:Za kolač:100 g šećera60 g šećera u prahu125 ml ulja60-1… Saznaj više
  • ORANGE CAKE! Divan osvjezavajuci kolac ...jednostavan za napravit ! Sastojci 3komjaja 300gsecera 250gbrasna 100g istopljenog putera 1 vrecica praska … Saznaj više
  • KREMPITA SA VIŠNJAMA Recept je lagan i nije zahtjevan pa ako vas privlači ova komibinacija, probajte, garantiram uspjeh. SASTOJCI:• 2 lisnata tijesta• 6 jaja• 1 lit ml… Saznaj više
  • ČOKOLADNA BAKLAVA! Čokoladna baklava,prvi puta je radim, jako je ukusna ,za one koji vole dobro slatko, za jednom godišnje povodm nekog praznika sasvim dovoljno za … Saznaj više