OVAJ RECEPT ZA KRAFNE MORATE IMATI. ONE SVIMA USPIJEVAJU AL BAŠ SVIMA!


Ovo je recept s kojim ne možete pogriješiti, prsten ili rub oko krafne nikad ne izostane!

KRAFNE.

Sastojci
Tijesto
1 kg glatkog brašna
1 kocka svježeg kvasca
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
6 žumanjka
100 grama šećera
1/2 l mlijeka
70 grama maslaca
1 dcl kiselog vrhnja
2 žlice ruma



naribana limunova korica
malo soli
ulje za prženje, marmelada od marelice, šećer u prahu za posipanje

Priprema
1.
Kvasac izmrvimo i pomiješamo sa 5 žlica mlakog mlijeka, malo brašna i 1 žličicom šećera i neka se digne. Kad se kvasac digao dodamo mu brašno sobne temperature, maslac, žumanjke, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, rum, malo soli, naribanu limunovu koricu i kiselo vrhnje pa sa mlakim mlijekom izradite tijesto (ako vam je tijesto malo mekano dodajte malo brašna, ili polako dodajte mlijeko kod izrade i kad dobijete tijesto koje se ne lijepi za rub posude nemojte više dodavati mlijeko). Izrađeno tijesto pokrijte krpom i neka se diže 1-2 sata.
2.
Kad se tijesto diglo rukama izrađujte kuglice veličine veće marelice (one će se dizanjem udvostručiti pa si na taj način i formirajte kuglice ako želite veće krafne neka budu veličine breskve) i stavljajte ih na pobrašnjenu plohu. Kako bi
lakše formirali kuglice tijesto ili ruke blago pobrašnite oštrim brašnom. Kuglice prekrijte krpom i kad se udvostruče spremne su za prženje.
3.
Krafne pržite na zagrijanom ulju u loncu (u loncu mora biti oko 2 prsa ulja) tako da kad ih okrećete da na ulje dođe strana koja nije bila na brašnu. Kad ste ih stavili na ulje poklopite ih poklopcem i pržite 3 minute, nakon toga maknite poklopac i okrenite krafne neka se prže još 3-4 minute da i sa druge strane dobiju lijepu boju (pazite na temperaturu ulja neka vam se ulje zagrije prije nego ste stavili prve krafne tako da kad krafne urone zapjeni se oko njih ali onda smanjite plin ili struju sve 



ovisi kakav štednjak imate da vam ne bi zagorile, već ćete i sami vidjeti tokom prženja ako će trebati malo pojačati nakon što smanjite).
4.
Pržene krafne stavljajte u posudu koju ste prekrili papirnatim ručnicima kako bi upili višak masnoće. Kad su papirnati ručnici upili višak masnoće krafne punite marmeladom od marelica sa špricom za ukrašavanje kolača i posipajte šećerom u prahu.
5.
Krafne možete napraviti i tako da nekoliko kuglica tijesta napravite rupu u sredini sa čašom pa kad se isprže i ocijede na pap. ručnicima namažite ih glazurom od čokolade, Nutellom ili Linoladom nougat i posipajte šarenim mrvicama djeca će se oduševiti!
Posluživanje
Za čokoljupce krafne možete napuniti Nutellom ili Lino ladom nougat. Krafne u ovo zimsko vrijeme poslužite uz neki topli napitak i dobar tek!

coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • BRZE LISNATE KIFLICE. ZA 15 MINUTA!Možda se ne listaju kao prave, ali okusom su sasvim slične. Sastojci1/2 kg brašna 250 grama margarina 1 jaje (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||… Saznaj više
  • MOJE PAHULJASTE KIFLICE.MEKE KAO DUSA, LAGANE KAO PERCE BAS ONO STO SE TRAZI. Eh, ako sam ikada napravila nešto fino, mekano i predivno, onda su to ove kiflice.. savršene … Saznaj više
  • MLIJEČNE PUTAR ŠTANGICEProbajte sami ispeći svoje supermekane mliječne puter štangice… vjerujte na riječ, ovo je nešto posebno…. Ovaj recept je posljedica mojeg šoka cijenom… Saznaj više
  • Savijača od šljiva Sastojci8 listova gotovog tankog tijesta za savijače2 jabuke200 g Pekmeza od šljiva Podravka4 žlice mljevenih oraha100-150 g maslaca (adsbygoogl… Saznaj više
  • PAMUK KIFLE SA DZEMOM Meke kao pamuk. Sastojci2 jaja2 dcl ulja3 dcl mleka1 kašika suvog kvasca100 gr šećeraoko 700 gr brašna Za fil:džem od šljiva Za sirup:200 gr šeće… Saznaj više
  • NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA KRAFNE SVAKI PUT USPIJU! KRAFNE. Dugo sam tražila recept za krafne, da ne budu masne, da budu mekane i da izgledaju kao kupovne a opet da su domaće..na… Saznaj više
  • PEČENE KROFNE SA JOGURTOM. MEKANE KO DUŠA! RECEPT KOJI UVEK USPEVA. Pre nego počnete da pravite ove pečene krofne treba naravno da znate da one ni u kojem smislu nisu kao one koje pečete u… Saznaj više
  • Danac. Ako ga do sada niste probali…ne znate sta ste propustali. Probajte ga….postati ce svakodnevnica na vasim stolovima!Sastojci 15 osobadizano tijesto:1… Saznaj više
  • SAVIJACA SA VISNJAMA I VANILA PUDINGOM.PRIPREMA ZA SAMO 20 MINUTA. SASTOJCI• 1 list lisnatog tijesta• 400 ml mlijeka• 1 puding od vanile• 3 kašike šećera (adsbygoogle = window.a… Saznaj više
  • NAJ KIFLICE.Meni naj,naj,naj bolje kiflice… Sastojci710 g + još po potrebipolubijelog brašna1 jaje1/2 l vrhnja za kuhanje2 dcl mlijeka (mlakog) 2 male žličicesol… Saznaj više