Sastojci
800 g Kukuruznog brašna Podravka
1 svježi kvasac (40 g)
Pšenično glatko brašno Podravka
kipuća voda
sol
šećer
Priprema
1.
Pofurite kukuruzno brašno, dobro izradite(neka bude mrvičasto) i stavite hladiti u hladnjak na pola sata. Pripremite kvasac (neka se diže). Koristim svježi kvasac pa ga stavim u posudicu, dodam malo mlake vode i šećera i pustim da se diže na toplome mjestu.
2.
Dobro ohlađenoj kukuruznoj smjesi dodajte soli i dignuti kvasac. Površinu lagano posipajte
brašnom. Dobro izradite tijesto i dodajte malo bijelog brašna. Oblikujte kruh i stavite da se odmara barem 1 sat. U zagrijanu pećnicu stavite peći kruh najmanje sat vremena. Pečeni kruh ostavite da se ohladi.
coolinarika.com
Priprema
1.
Pofurite kukuruzno brašno, dobro izradite(neka bude mrvičasto) i stavite hladiti u hladnjak na pola sata. Pripremite kvasac (neka se diže). Koristim svježi kvasac pa ga stavim u posudicu, dodam malo mlake vode i šećera i pustim da se diže na toplome mjestu.
2.
Dobro ohlađenoj kukuruznoj smjesi dodajte soli i dignuti kvasac. Površinu lagano posipajte
brašnom. Dobro izradite tijesto i dodajte malo bijelog brašna. Oblikujte kruh i stavite da se odmara barem 1 sat. U zagrijanu pećnicu stavite peći kruh najmanje sat vremena. Pečeni kruh ostavite da se ohladi.
coolinarika.com