NOUGAT PRINCEZE


SASTOJCI
tijesto (1 šalica = 200ml)
1 šalica vode
1 šalica suncokretovog ulja
1/2 žličice soli
2 žlice šećera
1 žličica arome vanilije
2 šalice oštrog brašna
50 g škrobnog brašna
prstohvat sode bikarbone
5 kom jaja

nougat krema
1 l mlijeka
2 kom Dolcela Puding nougat premium
4 žlice oštrog brašna



175 g šećera
100 g Linolade Nougat
1 kom Dolcela Šlag kreme čokolada + 100 ml baileys krem likera

PRIPREMA.
Prvo kuhamo kremu
U malo mlijeka razmutiti šećer, pudinge i brašno, uzavriti ostatak mlijeka i zakuhati gustu kremu. U vruću umiješati linoladu, prebaciti je u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
Dok se krema hladi, radimo tijesto

U posudi s debljim dnom zakuhati vodu i ulje sa šećerom, soli i vanilijom, kad zavrije maknuti s vatre i umiješati oštro i škrobno brašno, vratiti na vatru i miješati kuhačom 1-2 minute dok se tijesto ne formira u loptu koja se glatko odvaja od stijenki posude. Prebaciti tijesto u drugu posudu i ohladiti do sobne temperature (znači da ostane ugodno toplo na dodir).

Dodati prstohvat sode bikarbone i mikserom mutiti jedno po jedno jaje u tijesto, mutiti još kratko dok ne dobijete glatku i ljepljivu masu. Staviti u dresir većicu ili pumpicu sa zvjezdastim nastavkom i formirati princeze na papiru za pečenje. Ugrijati pećnicu (200*C) i peći 20-25 



minuta, ja ih volim malo jače pečene… izvaditi van, odrezati kapicu nazubljenim nožem i posložiti sve dijelove u lim, vratiti u ugašenu i odškrinutu pećnicu na nekih 10-ak minuta da se osuše do kraja (lim smjestiti u gornji dio pećnice).

Ohladit će se taman dok vi završite kremu – umutiti šlag kremu sa baileysom i dodati je u nougat kremu, puniti princeze! Staviti na kratko u hladnjak, posipati šećerom u prahu i uživati u dobrim starim princezama
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • Bakine čokoladne kuglice. Ovo je jedan starinski receptić u tekici je zapisan kao minjon, ali meni su to uvijek bile čoko kuglice … krckanje šećera pod zubima podsjeća me na… Saznaj više
  • ČOKOLADNA USKRSNA JAJA. LAKO SE I BRZO PRAVE, ODUŠEVIT ĆE VAS! SastojciSmjesa za kuglice240 g bademovog maslaca6 zlica maslaca sobne temperature100 g secera u prahu2… Saznaj više
  • Arancini. Brzo napravljeni i još brže pojedeni arancini. Sastojci 4-5 domaćih neprskanih naranči vode šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).… Saznaj više
  • SOČNE KOKOS LOPTICE. Jako ukusne loptice ko voli kokos. Potrebno je: 125 gr putera 1 čaša ( čaša od 2 dcl) šećera 1 kesica vanilin šećera 1 čaša ulja 1 jaje 25 gr kaka… Saznaj više
  • KINDER TABLERONE A MOGU I ŠTANGLICE! NEMA PEČENJA A GOTOVE ZA 20 MINUTA. Potrebno je:300 g šećer125 g margarin200 g mleko u prahu50 g bela čokolada (adsbygoogle = window.adsbygoogle … Saznaj više
  • KEKSI NA MAŠINU! Znam da ima jako puno recepata za kekse na mašinu, meni je ovaj posebno drag jer sam napokon kupila pravu, starinsku mašinu i jedva sam dočekala da … Saznaj više
  • FERERRO ROCHER. DETALJAN RECEPT SA SVIM CAKAMA. BOLJI OD ORGINALA! Probavši tamnu kuglicu od kolegice, strašno sam se iznenadila koliko su okusom identične, ako … Saznaj više
  • NEŽNI KOKOS MUFFINI. BEZ JAJA, BEZ MIKSERA. Prefino testo “na šolje”, ja sam radila muffine a može se ispeći i kao kolač u bilo kom kalupu. Od sastojaka koje uvek imate u domaćinstvu, bez jaja… Saznaj više
  • Bomboni - orasi i šećer. Ovo su najdivnije bombone ikada!! Bez puno dodataka i jednostavne. Sastojci oko 200g sjeckanih oraha oko 300-400g šećera (adsbygoogle = window… Saznaj više
  • JEDNOSTAVNE MEDENE SAPE Savrsen recept za medene sape. Probajte necete se pokajati .SASTOJCI150 gr meda150 gr secera150 gr ulja1 jaje360 gr mekog brasnamalo sode bikarbo… Saznaj više