Neodoljiva torta od sira


Torta koja već i samim izgledom obećava gurmansko uživanje jer kombinacija integralnog keksa, džema od jagoda, sira i voćnog likera je naprosto neodoljiva.


Sastojci
240 g integralnog keksa
100 g maslaca

Za kremu:
4 jaja
200 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela



1 Limun šećer Dolcela
200 ml slatkog vrhnja
750 g kremastog sira (Rikota)

Za premaz:
400 ml milerama
1 Vanilin šećer Dolcela
100 g šećera u prahu

Za preljev:
150 g Džema extra jagoda Podravka
2 žlice voćnog likera

Priprema
1.
Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem.
2.
Kalup za torte (Ø 24 cm) obložite papirom za pečenje.
3.
Nanesite podlogu od keksa i dobro utisnite žlicom.
4.
Odaberite integralne kekse koji su osim što imaju puniji okus bogati vlaknima i manje slatki.
5.
Žumanjke i šećer dobro izmiješajte.
6.
Umiješajte sir, slatko vrhnje, vanilin šećer i limun šećer. Možete koristiti rikotu ili neki drugi kremasti sir ili svježi sir. Ukoliko koristite svježi sir, prije upotrebe 



potrebno ga je propasirati.
7.
Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka, promiješajte i izlijte preko keksa.
8.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 40-45 minuta (pečeno je kad sredina još podrhtava kad ju potresete).
9.
Tortu možete ostaviti u ugašenoj pećnici da se hladi polako, da ne pukne, a zatim je pustite da se ohladi u kalupu, na sobnoj temperaturi do kraja.
10.
Mileram, vanilin šećer i šećer u prahu dobro izmiješajte.
11.
Nanesite na ohlađenu tortu i u hladnjaku dobro ohladite prije posluživanja (nekoliko sati).
12.
Za preljev džemu od jagoda dodajte liker i lagano zagrijte uz miješanje. Kratko ohladite.

Posluživanje
Tortu poslužite s preljevom od jagoda i bobičastim voćem.
coolinarika.com
Filed under  |