Nutella čizika.
Sastojci
Kora
– 250g mlevenog plazma keksa
– 40g putera
– 100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
– 30 g cokolade u prahu
Fil
– 250 g krem sira
– 50 g secera
– 150 g nutelle
– 0,5 l slatke pavlake
Ganache krema
– 150 g cokolade noisette ili neka druga mlečna čokolada
– 150 ml slatke pavlake
Priprema
Kora.
Pomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.
Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.
Filovi.
Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a
drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.
Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.
Ganache.
Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona kozica kao kod pudinga. Prelijte preko torte.
Sto se tice slatke pavlake, ako koristite biljnu, onda je dovoljno da je samo dobro umutite i bice cvrsta kao na slici. Ako koristite mlecnu slatku pavlaku, ja radi prevencije dodam onda 1 kremfix, jer ona zna nekad da pravi problem.
Noisette naravno mozete zameniti sa nekom drugom mlecnom cokoladom, ali ona se savrseno uklopi jer je od lesnika kao i nutella...
coolinarika.com
Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a
drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.
Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.
Ganache.
Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona kozica kao kod pudinga. Prelijte preko torte.
Sto se tice slatke pavlake, ako koristite biljnu, onda je dovoljno da je samo dobro umutite i bice cvrsta kao na slici. Ako koristite mlecnu slatku pavlaku, ja radi prevencije dodam onda 1 kremfix, jer ona zna nekad da pravi problem.
Noisette naravno mozete zameniti sa nekom drugom mlecnom cokoladom, ali ona se savrseno uklopi jer je od lesnika kao i nutella...
coolinarika.com