Složenac od kruha.
Potrebno:
1 kg starog kruha
3 dl mlijeka
3 jaja (za kajganu) + 3 jaja (za preljev)
10 kriški suhog vrata ili 10 dag mesnatog hamburgera
25 dag naribanog sira trapista
5 žlica kiselog vrhnja
vegeta, sol, papar, maslac
Priprema:
Ispeći kajganu na ulju i nasjeckanoj vratini.
Pjenjačom umutiti 3 jaja i vrhnje, začiniti po želji.
Tanko narezati kruh, ako je jako tvrd,odrezati mu koricu, pa svaku šnitu kratko umočiti u mlijeko.
Slagati jednu do druge u namašćenu vatrostalnu posudu. Povegetiti malo, pa rasporediti po tome kajganu i posipati sa malo naribanog sira.
Pokriti sa drugim redom
namočenog kruha.
Sve preliti sa smjesom od jaja i vrhnja, obilno posipati ribanim sirom i zapeći u pećnici oko 20-30 min. na 180℃.
receptii-i-ideje.blogspot.com
Slagati jednu do druge u namašćenu vatrostalnu posudu. Povegetiti malo, pa rasporediti po tome kajganu i posipati sa malo naribanog sira.
Pokriti sa drugim redom
namočenog kruha.
Sve preliti sa smjesom od jaja i vrhnja, obilno posipati ribanim sirom i zapeći u pećnici oko 20-30 min. na 180℃.
receptii-i-ideje.blogspot.com