LAGANI KOLAČ SA VIŠNJAMA KOJI ĆE VAS OBORITI SA NOGU. OBAVEZNO PROBAJTE.


Preporucam svima jer je predobar!

Dunavski valovi.

Sastojci
Za tijesto:
6 jaja
250 g šećera
160 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
160 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
250 g maslaca
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
100 ml mlijeka
2-3 žlice kakaa u prahu
malo Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
500 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka ili 500 g svježih višanja bez koštica By Podravka


Za kremu:
750 ml mlijeka
2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka



2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu

Priprema
1.
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2.
Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
3.
Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.
4.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
5.
Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
6.
Ohlađenu kremu rasporedite po 



ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.

Savjet
U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • KARAMELA VULKAN ...ono kad dobiješ ideju...napraviš...i čuješ mmmmmmmmmmmmm...nešto slično još nisam probala.... :) SASTOJCIKrema• 8 dl mlijeka• 25 dag šećer… Saznaj više
  • STRUCA OD KOKOSA! ZA SAMO 20 MINUTA. Jednostavan kolac bez kuhanja. SASTOJCI250 grama secera 100 grama margarina 200 grama kokosa 200 grama mljevenog keksa 1 dcl mlijeka 180 grama cr… Saznaj više
  • HAVANA S VRHNJEM! Evo još jedne havane za vruće ljetne dane. Zbog brzine življenja u posljednje vrijeme, ja sam havanu još više pojednostavila, pa tako nema kuhanja… Saznaj više
  • LEDENI DESERT GOTOV ZA 15 MINUTAMENI BOLJI I OD SLADOLEDA. Kava semifreddo.Sastojci400 ml slatkog vrhnja50 g šećera u prahu2 žličice instant kave u prahu1 Vanilin šećer Dolcela2 bjel… Saznaj više
  • KARAMEL BOMBICE! Sastojci150 g šećera80 ml vode80 g maslaca150 g lešnika100 g mlevenog keksa100 g čokolade (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Saznaj više
  • Ploške sa orasima SastojciZa biskvit:6 jaja150 g šećera50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka30 g Kakaa u prahu DolcelaZa kremu:200 g mljevenih oraha100 ml mlijeka100 … Saznaj više
  • Parfe kocke s kestenom Sastojci 1 gotova biskvitna podloga Za kremu:½ vrećice Parfe kreme Dolcela200 ml mlijeka200 ml slatkog vrhnja150 g kuhanoga propasiranog kestena6… Saznaj više
  • FENOMENALNI NEPEČENI NOUGAT KOLAČ Nougat Cheesecake. SASTOJCI150 g mlevenog keksa50 g mlevenih pečenih lešnika1 kašika Nutelle ili Linolade nougat80 ml mlekaKrema od sira500 g svež… Saznaj više
  • EKLER KOLAČ. JEDNOSTAVNO, FINO I UKUSNO! ZA SVE LJUBITELJE EKLERA, PROBAJTE OVU BRZU VERZIJU NECETE SE POKAJATI MENI JE OVO GODINAMA GLAVNI KOLAC, AKO TREBA DA SE ODNESE NA POSAO ILI KOD PR… Saznaj više
  • MRAMORLINA. SPREMNA ZA 20 MINUTA. Brza i jako jednostavna slastica gotova za 20 minuta. SASTOJCIPODLOGA• keks-po vašem izboruZA KREMU• 700 ml.slatkog vrhnja• 700 ml.mlijeka•… Saznaj više