KIFLE MEKANE KAO PENA. GOTOVE ZA 10 MINUTA A MOŽDA I BRŽE.


Priprema skroz drugacija. Videcete u receptu zasto. Savrseno testo za najmekse buhtle. Tajna: Kifle ili buhtle se peku na istoj temperaturi, ne duze peci ( naj duze 10 min ), Nemojte se uplasiti da nisu dovoljnio pecene. znaci 8 - 10 min. Kifle bi trebale po povrsini lagano da porumene ( ne dopustiti da skroz porumene) i isti nacin pripreme, osim sto u slatka peciva ide 125 gr secera u prahu a u slana 3-4 zlice.


Sastojci
750 gr brasna
150 gr putera
3 zlice secera u prahu
2 zlicice soli
1/2 litre mleka




50 gr svezeg kvasca
1 jaje i malo soli

Ako pravite slatka peciva:
750 gr brasna
150 gr putera
125 gr secera u prahu

1/2 litre melka
50 gr svezeg kvasca
1 jaje i malo secera
0k0 30 - 40 gr otopljena putera za premaz

Priprema
1.
Prokuvajte kratko mleko pomesano sa secerom u prahu i puterom ( do tacke vrenja). Ohladite smesu do 37 stepeni ( na dodir prsta ), u smesu umutite svezi kvasca. Dodajte brasno i so. Umesite glatko testo.
2.
Od testa odma oblikuijte 20 jufki. Svaku jufku tanko rastanjite i uvijte u kiflu. Kifle redjajte u pleh prekriven 



papirom za pecenje. Prekrijte pleh kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. U medjuvremenu zagrejte pecnicu na 250 stepeni.
3.
Pred pecenje premazite svaku kiflu umucenim jajetom u koga ste dodali malo soli. Pecite 8 minuta u zagrejanoj pecnici na 250 stepeni. Pecene kifle premazite otopljenim puterom ili margarinom ( 30 - 40 gr ).
coolinarika.com