Jedna slana i jedna slatka bučnica.


Sastojci
TIJESTO:
500g glatkog brašna
5 žlica ulja
prstohvat soli
300 ml tople vode


SLATKI NADJEV:
250g svjezeg sira
1 kiselo vrhnje
vanilin šećer
šećer



cimet
1 jaje
muškatni oraščić u prahu


SLANI NADJEV:
250 g svježeg sira
1 kiselo vrhnje
1 jaje
sol
1 srednja buča (oko 400-500g)

Priprema

1.
TIJESTO: prosijati brašno, dodati prstohvat soli i ulje te na kraju uliti mlaku vodu. Umiješati glatko tijesto, podijeliti u dvije loptice i premazati uljem. Ostaviti oko 30 min ili sat vremena da se odmori.

NADJEVI: Oguliti i naribati buču. Malo posoliti i ostaviti oko 20-30 min te iscijeliti višak tekućine. Pola naribane buče staviti u slani, a pola u slatki nadjev. Svaki nadjev dobro izmiješati.

2.
Na velikom stolnjaku prvo malo valjkom, a onda rukama razvući kore. Kod razvlačenja je dobro svako malo tijesto premazivati uljem. Na jednu koru staviti slani, a na drugu 



koru slatki nadjev. Ja sam prvo razvlačila jednu koru pa punila, a zatim drugu. Pomoću stolnjaka zaviti u pitu, staviti u namašćen pleh, premazati rastopljenim maslacem i peći u već zagrijanoj pećnici na 185°C 30 min. Svaku pitu sam pekla zasebno
coolinarika.com