Hot dog obožavam i kada mi se ukaže prilika u gradu volim da se častim :D. Ali ima momenata i kada ga sama spremam kod kuće i to sa woody viršlama. One su mi nekako najizdašnije i najukusnije i uvek ih imamo u kući.
S obzirom da mi suprug ne radi vikendom, subota je dan za viršle i to je postala tradicija :). Ali pošto je meni vikend u sezonu venčanja uglavnom radan (za one koji ne znaju, bavim se šminkanjem :D) ja sam rešila da moje ukućane
obradujem danas (petak je) malo drugačijom varijantom hot doga. Ove pitice su pobrale sve pohvale jer je ukus zaista divan. Sočne su i kao takve su odlične i za razne proslave.
SASTOJCI :
2 pakovanja woody viršli (6 komada),
5oo gr kora,
2oo ml pavlake,
1oo ml ulja,
4 jaja,
2oo gr trapista,
senf po želji,
so po ukusu.
PRIPREMA :
Jaja umutiti sa pavlakom i uljem. Dodati rendan na krupno trapist i pososliti po ukusu. Višle skuvati i preseći ih na trećine pa na polovine uzduž (od jedne se dobije 6 parčića). Kore preseći na pola. Svaku koru preklopiti i premazati do pola filom pa na kraj staviti parče viršle premazane senfom.
Preklopiti sa
obe strane pa urolati. Postupak ponavljati dok se sve ne utroši. Poređati u pleh rolnice sa viršlama i premazati ih ostatkom fila. Rernu zagrejati na 2oo C i peći hot dog pitice od 2o do 3o minuta, dok lepo ne porumene.
nestosekrcka.blogspot.rs
brzireceptisavjeti.blogspot.com