ČOKOLADNA TORTA BEZ MARGARINA ILI MASLACA.


ČOKOLADNA, SOČNA TORTA SA UKUSOM ČOKOLADE.

Sastoj
ci:
kore:
4 jaja
8 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
2 kašike mleka
1 kašikica praška za pecivo
4 kašike kakaa
4 kašike ulja

(ovo je mera za jednu koru.)

fil:
1/2 L slatke pavlake
4oo gr čokolade

preliv
2 kašike šećera
ruma po želji



2 kašike kakaa
2 dcl mleka

Priprema:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom. Za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.
Za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil 



postane gust. Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.
PS:
kalup je presek 28 cm.
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: