Jako sočan banana biskvit i fina čokoladna krema :)
Sastojci
za biskvit
· 100 g maslaca
· 160 g šečera
· 1 žlica ekstrakta vanilije
· 1 žličica soli
· 3 jaja
· 2 zrele banane
za biskvit
· 100 g maslaca
· 160 g šečera
· 1 žlica ekstrakta vanilije
· 1 žličica soli
· 3 jaja
· 2 zrele banane
· 2 dl kiselog vrhnja
· 300 g brašna
· 2 žličice sode bikarbone
Za kremu
· 1/2 l mlijeka
· 1 nougat ili čokolada puding
· 5 žlica šečera
· 1 1/2 žlica gustina
· 100 g čokolade
· 1 margarin sa aromom vanilije
Za preljev
· 150 g čokolade
· 3-4 žlice ulja
Priprema
Torta od banana sa srcem od čokolade :) Brašno i sodu bikarbonu prosijte. Banane dobro izgnječite vilicom ili izmiksajte u blenderu.
Pjenasto miksajte maslac, šečer, aromu vanilije i sol. Dodajte naizmjence jedno po jedno jaje i brašno sa sodom. Na kraju umiksajte zgnječene banane i vrhnje toliko da se sve poveže.
Pecite na 170 °C provjerite je li pečeno čačakalicom. Ostavite ohladiti u kalupu 10 min. zatim premjestite na tacnu. Ja sam koristila Wilton tasty fil kalup, ako ga nemate možete biskvit prerezati 2 puta vodoravno ili ga peći na 2 puta.
Za kremu pomiješajte puding, gustin i šečer i razmutite sa malo mlijeka. Ostalo stavite zavrijeti. Skuhajte puding i hladite u hladnoj kupelji da se ne stvori korica. Izmiksajte pjenasto margarin dodajte hladan puding žlicu po žlicu i na kraju dodajte rastopljenu čokoladu.
Punite tortu i tanko omažite izvana tek toliko da ju pripremite za glaziranje. Za glazuru rastopite ulje i čokoladu
na pari i prelijte tortu. Ukrasite po želji.
Torta je promjera oko 20 cm (8 inča). Vrlo je sočna a krema je slična sladolednoj kada se ohladi. Recept sam dobila uz kalup, krema mi se nije svidjela, (pola šalice maslaca, aroma vanilije i 5 šalica šečera u prahu (!)) samo sam to izmjenila. Ako čete peći u kalupu 26 ili 28 cm preporučam da poduplate smjesu. ;)
Posluživanje
Režite vrućim nožem i poslužite dobro ohlađeno :)
coolinarika.com
· 300 g brašna
· 2 žličice sode bikarbone
Za kremu
· 1/2 l mlijeka
· 1 nougat ili čokolada puding
· 5 žlica šečera
· 1 1/2 žlica gustina
· 100 g čokolade
· 1 margarin sa aromom vanilije
Za preljev
· 150 g čokolade
· 3-4 žlice ulja
Priprema
Torta od banana sa srcem od čokolade :) Brašno i sodu bikarbonu prosijte. Banane dobro izgnječite vilicom ili izmiksajte u blenderu.
Pjenasto miksajte maslac, šečer, aromu vanilije i sol. Dodajte naizmjence jedno po jedno jaje i brašno sa sodom. Na kraju umiksajte zgnječene banane i vrhnje toliko da se sve poveže.
Pecite na 170 °C provjerite je li pečeno čačakalicom. Ostavite ohladiti u kalupu 10 min. zatim premjestite na tacnu. Ja sam koristila Wilton tasty fil kalup, ako ga nemate možete biskvit prerezati 2 puta vodoravno ili ga peći na 2 puta.
Za kremu pomiješajte puding, gustin i šečer i razmutite sa malo mlijeka. Ostalo stavite zavrijeti. Skuhajte puding i hladite u hladnoj kupelji da se ne stvori korica. Izmiksajte pjenasto margarin dodajte hladan puding žlicu po žlicu i na kraju dodajte rastopljenu čokoladu.
Punite tortu i tanko omažite izvana tek toliko da ju pripremite za glaziranje. Za glazuru rastopite ulje i čokoladu
na pari i prelijte tortu. Ukrasite po želji.
Torta je promjera oko 20 cm (8 inča). Vrlo je sočna a krema je slična sladolednoj kada se ohladi. Recept sam dobila uz kalup, krema mi se nije svidjela, (pola šalice maslaca, aroma vanilije i 5 šalica šečera u prahu (!)) samo sam to izmjenila. Ako čete peći u kalupu 26 ili 28 cm preporučam da poduplate smjesu. ;)
Posluživanje
Režite vrućim nožem i poslužite dobro ohlađeno :)
coolinarika.com