BISKVIT(x2)
• 2 žumanjka
• 0,75 dl ulja
• 10 dkg brašna
• 2 bjelanjka
• 7,5 dkg šećera
• 1/2 praška za pecivo
VANILIN KREMA
• 4 dl mlijeka
• 1 puding od vanilije
• 1 vanilin-šećer
• 14 dkg šećera
• 20 dkg margarina
ORAHOVA KREMA
• 15 dkg mljevenih oraha
• 15 dkg šećera
• 1,5 dl mlijeka
PRIPREMA
BISKVIT
Dobro izmutite žumanjke i šećer, dodajte ulje te ostale sastojke. Smjesu izlijte u kalup željena oblika i pecite na 180 stupnjeva.
Ispecite još jedan ovakav biskvit ili pecite duplu smjesu pa prerežite.
VANILIN KREMA
izmutite mlijeko sa prahom pudinga. U zdjelu stavite šećer, ostatak mlijeka i izmutiti puding. Skuhajte puding. U mlako dodajte izrađeni margarin i vanilin šećer.
ORAHOVA KREMA
U zagrijano mlijeko dodajte šećer i
mljevene orahe te smjesu kuhajte dok se ne zgusne.
REDOSLIJED SLAGANJA
Biskvit- marmelada od marelice-orahova krema-2/3 vanilin kreme-biskvit -marmelada od marelice-ostatak vanilin kreme(odozgo i okolo)
• 20 dkg margarina
ORAHOVA KREMA
• 15 dkg mljevenih oraha
• 15 dkg šećera
• 1,5 dl mlijeka
PRIPREMA
BISKVIT
Dobro izmutite žumanjke i šećer, dodajte ulje te ostale sastojke. Smjesu izlijte u kalup željena oblika i pecite na 180 stupnjeva.
Ispecite još jedan ovakav biskvit ili pecite duplu smjesu pa prerežite.
VANILIN KREMA
izmutite mlijeko sa prahom pudinga. U zdjelu stavite šećer, ostatak mlijeka i izmutiti puding. Skuhajte puding. U mlako dodajte izrađeni margarin i vanilin šećer.
ORAHOVA KREMA
U zagrijano mlijeko dodajte šećer i
mljevene orahe te smjesu kuhajte dok se ne zgusne.
REDOSLIJED SLAGANJA
Biskvit- marmelada od marelice-orahova krema-2/3 vanilin kreme-biskvit -marmelada od marelice-ostatak vanilin kreme(odozgo i okolo)