Tijesto: - 250 g oštrog brašna - 120 g maslaca/margarina - 2 jaja - prstohvat soli - malo pecilnog praška cca 1 1/2 žličica
Nadjev: - 3 jaja - 1 vezica zelenog dijela mladog luka
- 150 g kuhane šunke - 40 g parmezana - 1 kiselo vrhnje - 3 kockice feta sira - malo bibera - 3-4 kisela krastavca
Priprema: Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto i neka odleži pola sata u frižideru Zeleni dio mladog luka nasjeckajte sitno,kisele krastavce i kuhanu šunku
narežite na kockice,zatim pomiješajte sa kiselim vrhnjem,jajima,parmezanom , zdrobljenim feta sirom i biberom.
Tijesto razvaljajte i obložite donjim dijelom kalupa za pite,na tijesto zatim istresite nadjev i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca 30-45 min ( ovisi o pećnici).
POGAČA KOJU ĆETE SMAZATI ZA TILI ČAS
Odlicna i brza pogaca.
Makedonska pogača
Sastojci150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)3 jaja1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)1 šalica ulja1 pr…Saznaj više
Hrskavi hljepčići
Hrskavi hljepčići savršeni su za pripremanje sočnih sendviča ili mirisnih bruschetta, što vas ne sprječava da u njima uživate uz omiljeno jelo.
Sa…Saznaj više