Tijesto: - 250 g oštrog brašna - 120 g maslaca/margarina - 2 jaja - prstohvat soli - malo pecilnog praška cca 1 1/2 žličica
Nadjev: - 3 jaja - 1 vezica zelenog dijela mladog luka
- 150 g kuhane šunke - 40 g parmezana - 1 kiselo vrhnje - 3 kockice feta sira - malo bibera - 3-4 kisela krastavca
Priprema: Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto i neka odleži pola sata u frižideru Zeleni dio mladog luka nasjeckajte sitno,kisele krastavce i kuhanu šunku
narežite na kockice,zatim pomiješajte sa kiselim vrhnjem,jajima,parmezanom , zdrobljenim feta sirom i biberom.
Tijesto razvaljajte i obložite donjim dijelom kalupa za pite,na tijesto zatim istresite nadjev i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca 30-45 min ( ovisi o pećnici).
VAZDUŠASTI KROKETI OD KROMPIRA
Probala sam dosta recepata od kroketa, neki su mi bili tvrdi, neki gnjecavi....S ovim receptom su mi nekako najbolji. Meki, vazdušasti..
Moji kroke…Saznaj više
POHOVANE OKRUGLICE OD JAJA.
JEDNOSTAVNO I BRZO, DORUČAK ZA 20 MINUTA.
Sastojci
4 kuhana jajetasalama2 kašike feta sira1 jajedimljeni sirperšunso i biberbrašno, jaje i prezla za…Saznaj više
MEKSIČKA MUSAKA! OVO DOSLOVNO OBOŽAVAM!
Taj okus je za mene nešto posebno. Ova musaka osvaja svojim mirisom, okusom i izgledom. Uvijek ponovno neodoljiva aroma za nas i rado joj se vrćamo.…Saznaj više
KREMENADLE IZ RERNE!
JAKO MEKE, U FINOM SOSU A PRIPREMA VEOMA JEDNOSTAVNA I BRZA!
Sastojci5 vecih krmenadli (oko 1 kg.)1 glavica crnog luka5 cenova belog luka1 govedj…Saznaj više