PRINCESS VANILA. TAKO JEDNOSTAVNA ZA NAPRAVITI.


Jedna prava nježna princeza u obliku finog kremastog kolača sa dodatkom voća,svaki zalogaj o njoj govori sam za sebe. Vrlo jednostavne je pripreme,može biti torta za svaki dan, i to je ono što ju meni posebno čini jednom od najdražih..
Divota od torte!

SASTOJCI ZA KORICE
5 kom bjelanjaka
1 omot pudinga od vanilije u prahu
1 velika žlica brašna
5 žlica šećera
3 žlice ulja

KREMA
6,5 dl mlijeka,
5 žutanjaka
2 omota pudinga od vanilije
150 g šećera u prahu
2 vrećice vanili šećera
100 g maslaca
2 dl čvrsto tučenog slatkog vrhnja



ili ako više volite bez vrhnja kremu od maslaca
dodati tada samo 180 g maslaca
2-3 kom banana ili
oko 200 g sezonskog voća po želji,
svježe jagode ili maline su savršene za ukras:
krupno ribana bijela čokolada ili slatko vrhnje

PRIPREMA
Za korice odijeliti bjelanjke od žumanjaka.Bjelanjke istući u čvrst snijeg,polagano dodajući šećer,zatim dodati potrebnu količinu ulja,puding u prahu i brašno,smjesu ujednačiti.
Veliki lim od pećnice(40 x30 cm) postaviti papirom za pečenje,izliti smjesu u njega,lagano zaravnati žlicom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160C oko 20- 25 min,dok kora lagano porumeni.
Koru prohladiti,i prerezati na 3 jednaka dijela po dužini lima, zatim pažljivo odvojiti od papira za pečenje, pažljivo,jer korice budu izuzetno tanke i mekane.
Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojiti 1,5 dl u kome razmutiti pudinge u prahu,žutanjke i vanili šećere.U zakipjelo mlijeko lagano ukuhati smjesu pudinga,i kuhati dok se potpuno ne zgusne.
Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom da bi se spriječila pokorica odgore,ohladiti kremu, a zasebno pjenasto umutiti maslac i šećer u prahu,te posebno čvrsto ulupati 



slatko vrhnje.
Prohlađenoj kremi dodati maslac i šećer i na kraju umješati slatko vrhnje.
Redom filovati korica-krema tanko rezane banane ili neko drugo voće,-korica-krema-voće i tako redom.
Na kraju tortu obmazati filom sa svih strana,po želji ukrasiti ju slatkim vrhnjem ili krupno ribanom bijelom čokoladom.
Prije služenja malo ju prohladiti i samo uživati!
coolinarika.com

Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • MOJA ČOKOLADNA TORTA. VEOMA SOČNA I PUUUUNA ČOKOLADE. Sastojci BISKVITNO TIJESTO 8 kom svježih jaja 8 žlica šećera 6 žlica brašna 5 žlica kakaa (ili Kraš ekspressa i sl.… Saznaj više
  • TORTA OD ČOKOLADE SASTOJCI I PRIPREMABISKVIT:Za ovu čokoladnu tortu potrebna su 4 biskvita, a za svaki je potrebno:• 2 jaja• 3 žlice šećera• 3 žlice brašna• 1 žlica… Saznaj više
  • KREM TORTA Još jedna torta sa lješnjacima, eurokremom i čokoladom...fina :) SASTOJCIKora6 kom bjelanaca 100 gr šećera 60 gr pečenih što finije mljev… Saznaj više
  • Recept za ukusnu BAJADERA TORTU. Ne PEČE SE i GOTOVA je za 20 minuta. POTREBNO JE: 310 gr keksa – mljevenog 375 gr margarina 390 gr prah šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogl… Saznaj više
  • FERRERO ROCHER. NAJBOLJA TORTA KOJU SAM PROBALA. Sastojci Za koru: 100 g maslaca 100 g šećera u prahu 4 jajeta 130 g Menaž čokolade 1 kašika kakaoa 1 kesica vanilin šećera 70 g brašna 1 kašičica pr… Saznaj više
  • RUSKA ČOKOLADNA TORTA. Sastojci: Za kuglice od sira: ● 250 g krem sira ● 50 g šećera u prahu ● 3 kašike gustina ● 50 g kokosa ● 2 žumanca Za biskvit: ● 2 kašike brašna … Saznaj više
  • TORTA MRENATorta neobicnog imena, ali i neobicnog ukusa. Kremasta, penasta, socna i lepa. U mojoj kuci nestane za cas.SASTOJCI Kora 6 jaja 6 kasika se… Saznaj više
  • IDEALNA TORTICA NA BRZINU KOJA SE NE PEČE. Vocna piskota torta. SASTOJCI: 3 kisele pavlake od po 2 dl 150 g prah secera 100 g slaga 1 dl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).p… Saznaj više
  • TOČAK TORTA. OVA TORTA JE ZA MENE JEDNO PRAVO OTKRIČE PA SA VAMA RADO DIJELIM RECEPT. Za kore: 15 belanaca 15 kašika mlevenih oraha 15 kašika šećera 5 ka… Saznaj više
  • VODENA TORTA SASTOJCI:Biskvit:• 6 jaja• 450 gr secera• 15 zlica vode• 300 gr glatkoga brasna• 1 i pol prasak za pecivo• 150 gr mljevenih oraha• 1 naranca (koric… Saznaj više