SASTOJCI
Biskvit
6 bjelanjaka
10 dag šećera
10 dag kok
1 žlica brašna
1 žlca octa
Krema
6 žutanjka
10 dag šećera
20 dag margarina
30 dag čokolade s rižom
400 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
1. Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.
Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.
2. Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom.
3. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo.
4. (Pošto je to 30 dag čokolade
uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije
komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)
5. Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.
Posluživanje
Eto ga! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.
coolinarika.com