Pohovani karfiol iz pecnice. Veoma brzo gotovi!


Sastojci
1.5 kg cvjetova karfiola

Smjesa za pohovanje
2 solje brasna (solja=250 ml)
3 male kasike soli
1/4 male kasike bibera
2 male kasike crvene paprike
1 mala kasika bijelog luka u prahu



1 kasika suhog persuna (moze i svjezi)
5 bjelanjaka
4 kasike vode
3 solje krusnih mrvica(ja koristim panko)

I jos
oko 1/4 solje ulja ili maslaca

Priprema
1
Karfiol oprati i izrezati na cvjetove zeljene velicine.
2.

Pripremiti 3 zdjele .U jednu staviti brasno pomijesano sa svim navedenim zacinima.

U drugu bjelanca umucena sa vodom,a u trecu krusne mrvice.
3.

Tepsiju obloziti papirom za pecenje i premazati sa malo ulja.
4.

Cvjetove karfiola uvaljati u brasno ,pa u bjelanca i na kraju u krusne mrvice.

Redati u pripremljenu 



tepsiju ostavljajuci malo prostora izmedju.
5.

Kada ste utrosili sav karfiol,svaki komad pospricati sa malo ulja ili staviti mali komadic maslaca na svaki komad.
6
Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 210 stepeni 35 minuta.Nakon 35 minuta okrenuti cvjetove karfiola i peci jos nekih 5 minuta ili dok fino ne porumene.
coolinarika.com