Jedan jaako brzi i fini recept koji se naraštajima zadržao u mojoj obitelji a potječe iz Bosne.
Sastojci
Tijesto: 1 omot gotovih kora 500 g
Nadjev: 2 jaja
1 kiselo vrhnje
150 grama špinata
200 grama svježeg sira
malo soli
malo ulja
Ovo bio bio neki omjer mada ja sve radim odprilike!
Priprema
1.
Špinat oprati,izrezati,malo posoliti i ostaviti da odstoji dok pripremamo ostale sastojke
2.
Nadjev:
Umutiti 2 jaja i dodati 1 čašu kiseloga vrhnja
3.
Uzeti 2 lista kora,poprskati uljem,premazati nadjevom
4.
Dodati svježi sir
5.
na kraju špinat
6.
ovako zamotati..
7.
Pitu premazati ostatkom nadjeva (ako
ne ostane umutiti 1 jaje sa svježim sirom)
8.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 C oko 40-tak minuta.
Posluživanje
Poslužiti uz kiselo mlijeko ili jogurt.
Tijesto: 1 omot gotovih kora 500 g
Nadjev: 2 jaja
1 kiselo vrhnje
150 grama špinata
200 grama svježeg sira
malo soli
malo ulja
Ovo bio bio neki omjer mada ja sve radim odprilike!
Priprema
1.
Špinat oprati,izrezati,malo posoliti i ostaviti da odstoji dok pripremamo ostale sastojke
2.
Nadjev:
Umutiti 2 jaja i dodati 1 čašu kiseloga vrhnja
3.
Uzeti 2 lista kora,poprskati uljem,premazati nadjevom
4.
Dodati svježi sir
5.
na kraju špinat
6.
ovako zamotati..
7.
Pitu premazati ostatkom nadjeva (ako
ne ostane umutiti 1 jaje sa svježim sirom)
8.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 C oko 40-tak minuta.
Posluživanje
Poslužiti uz kiselo mlijeko ili jogurt.
coolinarika.com