Sastojci:
700 gr. brasna
soli po zelji
1 kasikica secera
2 kasike ulja
2 kasike putera
2 kasike suhog kvasca
1 cijelo jaje + zumanjak
700 gr. brasna
soli po zelji
1 kasikica secera
2 kasike ulja
2 kasike putera
2 kasike suhog kvasca
1 cijelo jaje + zumanjak
bjelanjak za premazivanje
vode po potrebi
sjemenke ako imate
Priprema:
U vecu posudu stavit sve navedene sastojke osim bjelanjka koji ide za premazivanje.
Zamjesite tijesto malo mekse nego za kruh.
Prekrijte da izraste.
Kad je tijesto izraslo podjelite na 12 komada.
Svaki komad razvijte u ovalni oblik i motajte.
Pred kraj motanja razvucite tijesto, namazite vodom, pa prebacite preko kiflice da se zaljepi.
Malo savite ako hocete, premazite izmucenim bjelanjkom i pospite sjemenkama.
Prekrijte i pustite da kifle
odstoje oko 15 minuta, da izrastu.
Pecite na 400F-200C dok nebudu gotove.
Gotove kiflice namazite puterom, prekrijte nek omeksaju i prohlade se. Prijatno!
tortekolaci.com
sjemenke ako imate
Priprema:
U vecu posudu stavit sve navedene sastojke osim bjelanjka koji ide za premazivanje.
Zamjesite tijesto malo mekse nego za kruh.
Prekrijte da izraste.
Kad je tijesto izraslo podjelite na 12 komada.
Svaki komad razvijte u ovalni oblik i motajte.
Pred kraj motanja razvucite tijesto, namazite vodom, pa prebacite preko kiflice da se zaljepi.
Malo savite ako hocete, premazite izmucenim bjelanjkom i pospite sjemenkama.
Prekrijte i pustite da kifle
odstoje oko 15 minuta, da izrastu.
Pecite na 400F-200C dok nebudu gotove.
Gotove kiflice namazite puterom, prekrijte nek omeksaju i prohlade se. Prijatno!
tortekolaci.com