NAJBOLJI BISKVIT ZA SVE TORTE


Kora za sve vrste torti, najednostavnija, a najbolja. Izdasna, meka, socna.. 

SASTOJCI
5 kom
jaja sobne temperature
5 kasika
vode


180 gr 
secera
200 gr
brasna
1 kesica
praska za pecivo

PRIPREMA
Jaja pjenasto umutiti, dodati 5 kasika vode i nastaviti mjesati mikserom.
Polako dodavati secer uz neprekidno mjesanje.
Ugasiti mikser. Dodati brasno koje ste prethodno pomijesali s praskom za pecivo i umutiti pjenjacom dok se smjesa ne sjedini.
Smjesu istresti u kalup za pecenje, moj je okrugli, 27 cm, dno obloziti papirom za pecenje.
Pecnica mora biti zagrijana na 180° , staviti koru i peci oko 25 minuta.
Kada se ohladi, koru mozete isjeci 



na dva tri dijela, i dobit cete 2-3 kore.
Posluživanje
Jos vam samo trebaju kreme, i torta gotova :-)
receptii-i-ideje.blogspot.com
Filed under  |