Musaka od piletine i šampinjona


Ako ne znate šta za ručak, mi vam predlažemo ovu finu i sočnu musaku od piletine i šampinjona


Sastojci:
– 500 gr piletine
– 300 gr šampinjona



– 50 ml ulja
– 1 veći crni luk
– 3 čehna bijelog luka
– 300 gr pavlake
– 3 jaja
– so i biber po ukusu
– 200 ml vode

Priprema:
Piletinu isjecite na manje komade, kocke, pa ga propržite na zagrijanom ulju sa svih strana.

Uklonite iz masnoće, pa u nju dodajte sitni isjeckan crni luk i sa malo vode ga prodinstajte.
Kad već bude mekan dodajte mu piletinu i nalijte vodu pa ostavite 15 minuta da se krčka.
Poslije tog vremena dodajte isječene šampinjone na krupnije komade i ostavite 


da krčka 5 minuta.

U drugoj posudi propržite bijeli luk, pa uklonite masnoću.
Pomješajte slaninu i luk sa piletinom i šampinjonima.
Dodajte pavlaku, jaja, so i biber po ukusu, pa sve promješajte.
Stavite na 200 stepeni 30 minuta da se zapeče.
Musaku poslužite toplu.
domacirecepti.net

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: