ZAISTA SU PREKRASNE!
SASTOJCI:
Tijesto:400 gr oštrog brašna
250 gr margarina
1 cijelo jaje
1 žumanjak
50 gr šećera
1vrećica suhog kvasca
naribana korica 1/2 limuna
Nadjev:
400 gr mljevenih oraha
2 jušne žlice meda
150 gr šećera
2-3 dcl toplog mlijeka
po želji rum, limunova korica, grožđice
2-3 dcl toplog mlijeka
po želji rum, limunova korica, grožđice
PRIPREMA:
Oštro brašno pomiješano s kvascem dobro rukama izradi s margarinom tako da dobiješ mrvičastu smjesu. Jaje, žumanjak, limunovu koricu i šećer izradi pjenjačom i dodaj brašnu. Umijesi glatko tijesto. Tijesto podijeli u 6 jednakih loptica i ostavi nakratko da miruju dok pripremiš nadjev.
Za nadjev zagrij cca 3 dcl mlijeka i u toplom mlijeku otopi dvije vrhom pune žlice meda. Lagano prelij preko oraha (ne sve odjednom) tako da dobiješ prilično gustu ali lako mazivu smjesu.
Dodaj šećer, naribanu limunovu koricu, rum i grožđice (po želji).Ostavi da se ohladi. Svaku lopticu tijesta razvaljaj na veličinu cca 35×25 cm, premaži nadjevom i zarolaj. Roladice peci na 190 C maksimalno 30. min, ovisno o pećnici. Ja roladice valjam na
papiru za pečenje i pomoću njega ih prebacim u pleh (koji je također prekriven papirom za pečenje), tako da mi ne izgube oblik, jer tijesto bude jako tanko pa ih je rukama malo teže prebaciti da ostanu sve jednake. :)
Oštro brašno pomiješano s kvascem dobro rukama izradi s margarinom tako da dobiješ mrvičastu smjesu. Jaje, žumanjak, limunovu koricu i šećer izradi pjenjačom i dodaj brašnu. Umijesi glatko tijesto. Tijesto podijeli u 6 jednakih loptica i ostavi nakratko da miruju dok pripremiš nadjev.
Za nadjev zagrij cca 3 dcl mlijeka i u toplom mlijeku otopi dvije vrhom pune žlice meda. Lagano prelij preko oraha (ne sve odjednom) tako da dobiješ prilično gustu ali lako mazivu smjesu.
Dodaj šećer, naribanu limunovu koricu, rum i grožđice (po želji).Ostavi da se ohladi. Svaku lopticu tijesta razvaljaj na veličinu cca 35×25 cm, premaži nadjevom i zarolaj. Roladice peci na 190 C maksimalno 30. min, ovisno o pećnici. Ja roladice valjam na
papiru za pečenje i pomoću njega ih prebacim u pleh (koji je također prekriven papirom za pečenje), tako da mi ne izgube oblik, jer tijesto bude jako tanko pa ih je rukama malo teže prebaciti da ostanu sve jednake. :)
coolinarika.com