Sastojci 2 jaja 130 g šećera 1 Vanilin šećer Dolcela naribana narančina korica naribana limunova korica 100 ml ulja 100 ml mlijeka 1 Prašak za pecivo Dolcela 150 g brašna 1 Kompot marelica light Podravka 1 Puding Vanilin Dolcela 350 ml mlijeka 2 žlice šećera 100 ml slatkog vrhnja
Priprema 1. Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i
narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte. 2. Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. 3. Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta. 4. Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje. 5. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte. 6. Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding. 7. Na topli puding posložite
polovice marelica. Posluživanje Kolač dobro ohladite i poslužite sa šlagom.
Savjet Umjesto pudinga možete koristiti i kremu za torte Dolcela.
PAŠA LOKUM.
Potrebno:1 l mlijeka1,5 čaša šećera1 fildžan nišeste2 fildžana brašna100 g maslaca
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 vanilin šeć…Saznaj više
LEDENI KOLAČ SA VIŠNJAMA.
ZADOVOLJSTVO JE IMATI OVAJ RECEPT.
Lagan i fin desert.
SastojciZa kremu:2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake500 ml mleka10+5 kašika šećera u…Saznaj više