...nastale s ljubavlju za moju djevojcicu..neki dan dok je papala one prave..rekla je: "mamice, mozes li mi to ti napraviti ali puuuno?"
I evo..uz malo razmisljanja, mjerenja, vaganja.. njena je zelja ispunjena, ona presretna jer ima svoje milch schnitte. Za sve nase malene!!!!!!! :D
Sastojci
potrebno
· 5 jaja
· 5 zlica brasna
· 1 zlica vanil secera
· 2 velike pune zlice kakaa na vrh noza prasak za pecivo
· 5 zlica secera
Krema
· 250 ml vrhnja za slag
· 1 slagfix (ucvrscivac za slag)
· 2 velike zlice tekuceg meda
Sastojci
potrebno
· 5 jaja
· 5 zlica brasna
· 1 zlica vanil secera
· 2 velike pune zlice kakaa na vrh noza prasak za pecivo
· 5 zlica secera
Krema
· 250 ml vrhnja za slag
· 1 slagfix (ucvrscivac za slag)
· 2 velike zlice tekuceg meda
· 1 vanil secer ili limun secer
Priprema
Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.
Izliti na papir za pecenje koji se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po zelji se moze peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti
vecu kolicinu slaga, da bude deblje. Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.
U kremu i biskvit se moze staviti limun secer umjesto vanil secer (ili za kremu pola vrecice limun secera, pola vanil). Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno zamjenjuje koricu ili aromu limuna.
coolinarika.com